SAM

SAM

Followers

Saturday, January 17, 2009

KOMITMEN ASAS KEJAYAAN "SAM"

Oleh:
Tekong SAM
Masih hujan dan banjir di Kota Marudu. Tapi orang Kota Marudu nampaknya terus kerja macam biasa. Bloggers KM pun nampaknya terus aktif memblog. Ahli-ahli SAM pun terus giat perkemaskan blog ini.
Cerita pasal komitmen, memang "KOMITMEN" menjadi rahsia kejayaan pengujudan SAM. Sejarah awal penubuhan SAM cukup unik dan amat sederhana tetapi ternyata praktikal. Ia bermula dari ruang forum (chating) dan ulas-mengulas. Kami tidak pernah bertemu untuk membincangkan perkara ini. Oleh kerana semua ada komitmen yang tinggi maka semua impian jadi kenyataan. Mudah untuk mengorganisasi satu "perkumpulan" yang masing-masing ada kepakaran, beriltizam dan ada KOMITMEN. Dalam bahasa pasar : "NDA PAYAH DIARAH, TAU BUAT KERJA". Inilah hasil kerja kami sekeluarga dalam SAM. Bayangkan kalau ahli keluarga ini lebih ramai (dengan syarat semua satu kepala dan ada komitmen), tentu kejayaan lebih besar boleh dicapai dengan mudah. KAMI YAKIN ITU BOLEH DICAPAI....

1 comment:

Umar Safri said...

tahniah utk sanguru & co.! tanpa kepimpinan yg mantap, susah juga mau mula ni. syabas juga kpd semua ahli n pembaca SAM. masa perjumpaan nanti, siapa agak2 VIP mau dijemput utk melancarkan SAM? or mgkin x perlu jemput VIP..