SAM

SAM

Followers

Tuesday, February 3, 2009

Wheater Forecast Updated.

Sejak Chinese New Year, masih lagi hujan di Kota Marudu & Pitas & Kudat ni. Ini adalah image satelite untuk taburan hujan di Malaysia untuk 03-02-2009. colour biru adalah tanda taburan hujan. Di harapkan image ini dapat membantu warga SAM untuk info. Di ramalkan hujan sehingga bulan March. Tapi saya amat harapkan agar hujan ini tidak berterusan atau teruk. Keadaan angin juga berubah sejak kebelakangan ini. info yang saya dapat dari seorang rakan ini saya sampaikan untuk warga SAM hari ini. Jika ada info terbaru akan saya update kan lagi.

1 comment:

Little Mike (LM) said...

perkara biasa yg berlaku saban tahun ialah hujan dari bulan dec hingga mac... petaka terbaru yg berlaku (malah sudah acapkali 'mengancam' bumi Marudu)seharusnya telah diperhatikan sejak sekian lama.

umumnya, kita sudah tahu menjangkakan 'rutin' hujan besar berlaku sekian waktu, persoalannya, sekian lama tiada juga susulan untuk memperbaiki sistem pengairan. Hujan lebih kurang 3 bulan berlangsung. Ada 9 bulan susulan ruang masa untuk pihak berkenaan memikirkan tindakan wajar..

anehnya, seperti tidak mampu memanipulasikan ruang 'tenang' tanpa hujan difikir-fikirkan apa bentuk pelan tindakan sebagai persiapan menghadapi hujan setiap kali menjelang awal tahun...

yang ada ialah 'keriuhan' dikerjakan fenomena banjir. Balik2 riuh... bila masanya yg kita tidak perlu riuh?