SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Saturday, March 21, 2009

LOGO RASMI MARUDU CASTER!

Setelah perbincangan dengan rakan caster saya, Mr. Clay. Dengan ini kami ingin membuat penampilan pertama bagi logo MARUDU CASTER kami. walaupun dengan bilangan yang kecil saja, kami tetap tubuhkan club tidak rasmi ini. Nanti tunggu logo siap akan kami lekatkan di kereta, actually banyak suda logo yang lekat di kereta saya. tapi minat dan cara memancing ini ada uniknya, saya tetap akan praktikkan "CATCH & RELEASE WHENEVER POSSIBLE" untuk masa depan, saya rasa tidak ada salah untuk kami praktikkan cara tangkap & lepas ini. diharapkan juga ada badan-badan kerajaan & agensi lain yang akan membantu usaha ini untuk memastikan stok ikan kita akan terjamin.

9 comments:

Little Mike said...

ngam la tu. tubuh satu club under marudu blogger. tu logo kasi letak di bawah logo SAM di tepi... kalau blog sendiri untuk kelab memancing pun bagus dan buat pautan di marudu blogger...

Tahniah atas pelancaran logo dan konsep tangkap dan lepas...

How Are You? said...

Ini barulah Logo Menarik!!

Tapi bagi saya Catch & Release ni MENDERA sedikit...

RumbiaMasolog said...

wahh... bagus2 suda tiba masanya tuk kelab mcm ni ditubuhkan.. tu logo santiq uda tp klu yg bulatan tu kc tukar dgn dua ekor ikan Jalak (bekejaran membentuk bulatan) mgkn lebih melambangkan peranan dan fungsi kelab ni.. apa2 pun sya mo join ni kelab juga....

ming2elly said...

H.A.Y
thanks for the idea... mungkin bagi sesetengah orang CATCH & RELEASE ni agak menyakitkan untuk ikan. tapi actually cara ini boleh memastikan stok ikan terkawal dan boleh memulihkan semula stok ikan yang telah berkurangan...
tapi saya juga amat respect dengan pendapat itu... good comment!
ikan yang saya release selalunya dalam keadaan segera dan masih boleh survive!

ming2elly said...

rumbia mosolog...
tu logo suda se rasmi nya tu... susah mau tukar suda. sya reka tu logo se simple yang buli saja tu...
lepas ni sya mau reka lagi logo untuk KBD caster pula...
buli join ini kelab ni, free dan dialu-alukan...

ada port yang menarik ka untuk dicuba?

kolam personal orang punya pun mau cuba ni... sya cuma mau cast, gambar saja... ikan terpulang sama hak milik tuan punya kolam, kalau mau release, sya release semula di kolam orang itu, kalau dia mau itu hak milik dia... yang penting sya cuma cast & gambar sahaja... ;o)

RumbiaMasolog said...

ming2elly:... sya ada port ni... kolam uncle sya di sana timbang batu.. mmg ada tu di sana tp tidak pernah p cast di sana.. sya balik ujung bulan 5 smpi awal bulan 6 ni. so klu ada masa buli la kita cast di sna..

ming2elly said...

rumbiamosolog, kolam uncle ko di timbang batu? kolam si ah chai tu ka?
kolam ah chai sya pernah cast suda dalam 2 - 3 kali sana. ada dapat jalak besar2 juga... ;o) buli kita try lagi bah, tunggu ko balik sini nanti...

RumbiaMasolog said...

bukan.. di dalam lg..betul2 di kaki bukit... mmg tersembunyi ba tempat tu.. harap2 masa sya balik ni tidak brapa sibuk.. tp akan ku usahakan tuk meluangkan masa cast sama2 ko... buli belajar cast jalak dgn ko kan.. inda pernah lg sya cast jalak ni.. alat pancing pun sya tiada.. di rumah pn tgl joran ja...

ming2elly said...

R.M

oh... yang masuk lagi sikit tu... memang saya ada nampak kolam tu sana. dari google earth sya tinguk.. bah, nanti kita try la sana tunggu ko balik...

just call or text me = 019-8955883