SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Monday, April 6, 2009

Thoughts Of The Day: Do Not Be Afraid Of Challenges

Challenge can be a difficult thing for many of us, whether it's personal challenge or professional challenge. However, we all know that challenge happens. It's thrust upon us, it happens to us, and we make it happen. Given its inevitability, it's probably best to accept change and rise to the challenge, even embrace it. When we are willing to adapt, challenges become our friend. Challenges become our opportunities. Contrary to what most of us believe, challenges bring lots of benefits to us: 1) Life's challenges are not supposed to paralyze us, they're supposed to help us discover who we are. 2) Challenges inspire innovation. They force us to look at things from different perspectives. 3) Challenges motivate us to come out of lethargy 4) Challenges help us to persevere when we face hardship So, when challenges come into your way, don't get inactive! Don't get intimidated! Accept the challenge and courageously embrace the opportunity/benefits of it. Challenge yourself everyday, because a great challenge will force you to be a better leader.

9 comments:

Fernanda Ferreira said...

Hello JMimie Mabin,

Congratulations on your excellent text. I'm 100% with you, life itself is a daily challange.

Regards
Fernanda

Little Mike said...

selalu orang katakan bukan manusia namanya kalau tidak ada cabaran. Saya katakan cabaran menjadikan manusia itu dapat memerhatikan nilai kendiri dan dapat meletakkan diri pada satu tahap lebih ke depan lagi..

Termasuk la juga bagaimana kita dapat mengendalikan persepsi kita agar bukan bersandar kepada pengertian diri sendiri sementara kita berkeyakinan mengurus jati diri

Umar al-Longobi said...

sudut ini yg sy tunggu2 ni... hehe. cabaran berkadar terus dengan kejayaan. tapi, ia bergantung kepada sejauh mana kebijaksanaan kita menguruskan cabaran itu. bijak mengurus, besar kejayaan. gagal mengurus, besar juga kegagalan.

JMimie Mabin said...

Hi Fernanda,

Many thanks return for generously leaving an uplifting remarks here. Do keep in touch with us/SAM:)

LM,
Saya sgt setuju bahawa cabaran mengajar kita "mengendalikan persepsi kita agar bukan bersandar kepada pengertian diri sendiri sementara kita berkeyakinan mengurus jati diri"..TQ

Umar,
ades...katuk obo ong ditunggu2 no..kendorosi kiobo ino..hehe. Well..this is truly a challenge for me...challenge of the day! TQ.

SANGURU said...

"sesuatu itu akan lebih umphhh jika dicoret oleh orang yang telah merasa "power of motivation"...saya juga sentiasa menanti2...banyak yang saya mahu tengok... (hehehe...)

JMimie Mabin said...

Sanguru,

"Bagagar hati sya membaca 'penantian' tuan" hahaha..
Semoga 'power of motivation' ini sentiasa 'powerful' mcm battery eveready..kalau weak pun buli recharge balik..nasib baik ada 'charger' sentiasa bersama..hehe..TQ

doelmajalin said...

sememangnya ruangan ini menggerakkan cebisan rasa dan minda. terima kasih atas posting yang bagus...

kyro said...

Today is my 25th wedding aniversary. 25 years life challenges,together with my soulmate,we face and overcome the challenges and enjoy the benefits.Excellent text Jmimie.

JMimie Mabin said...

sdr doelmajalin,
sesungguhnya cetusan rasa dan minda itu adalah sebahagian daripada terapi diri untuk dikongsi ikhlas bersama warga Marudu tercinta dan sesiapa saja yg sudi melihat nilai di sebalik perjuangan ini. Semoga sumbangan kecil ini boleh merangsang orang2 kita terutama anak2 muda utk terus memajukan diri ke arah bangsa yg gemilang, terbilang dan cemerlang! Sokongan sdr amat kami hargai. Teruskan berkunjung ke SAM. Terima kasih.

Bro Kyro,
There's nothing more admirable than when two people who affectionately see eye to eye keep house as man and wife, ever clinging together through sunny and stormy weathers and continue to do so till death do them part.

Best anniversary wishes to both of you!