SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Tuesday, May 26, 2009

PERMATA BANGSA KG.SALIMANDUT

Salam Hormat semua..
Atas permintaan Tekong SAM iaitu Sanguru supaya saya membuat entry berkaitan dengan Permata Bangsa dari Kg.Salimandut, maka saya pun membuat posting ini.Saya juga telah membuat entry yang sama dalam blog http://salimandutvilla.blogspot.com kerana sebelum ini saya telah berjanji untuk membuat entry berkaitan dengan senarai Graduan di Kg.Salimandut.Semoga semua paparan ini dapat memotivasikan kita semua.
Syukur kepada Tuhan kerana kecemerlangan Kg.Salimandut dari dulu sampai sekarang terus terpelihara.
Ayuh!!..Permata Bangsa Tandek. Bangkit dan bawa gelombang baru untuk bangsa Tandek.
A) Profesor Doktor
1. Jualang @ Azlan Gansau
B) Master 2. Padir Lodah
C) Bakal Pemegang Master 3. Norzianah Ondu
C) Sarjana Muda 4. Jemrol Tuyundo 5. Joulan Tuyundo 6. Juani Tuyundo 7. Jaipen Tuyundo 8. Mazood Ondu 9. Mohd.Saiful Ondu 10. Siti Arunah Ondu 11. Azmi Majalin 12. Muzri Majalin 13. Mazliah Majalin 14. Mohd.Shukri Majalin 15. Leong Suk Mee 16. George Leong 17. Rehedly Leong 18. Norbon Madurus 19. Jasilah Madurus 20. Rinawati Danil 21. Bonney Jamadil 22. Bommey Jamadil 23. Majaron Masial 24. Mardianah Lorin 24. Feldixson Lorin 25. Rosmaria Lorin 26. Nickolas Lorin 27. Tonyzan Johan 28. Martinah Majintang 29. Matthew Munan 30. Khairunissa Diyana Awod 31. Nurul Nadzirah Awod 32. Ain Nur Amyerra Awod 33. Ronijam Awod 34. Lojiriah Lantubon 35. Sheron Baingkon 36. Suida Masundang 37. Doddy Boidil 38. Raziah Igang 39. Arvinah Jesil 40. Shanty Jounan 41. Elvinnah Jounan 42. Fahrina Jubin 43. Ramidah Majanun 44. Yanidah Majanun 45. Elvinnah Albert 46. Norlianah Lantubon
47. Bonar Majangkin Diploma 1. Genorol Gansau 2. Lobinor Ondu 3. Albaston Danil 4. Dino Ebal 5. Persley Mesalan 6. Evelinah Jubin 7. Jaika Angkangit 8. Jamiah Boidil 9. Winnie Maidul 10. Jasni Maidul 11. Josia Tuyundo 12. Marniee Doon 12. Mah Siew Moi 13. Sutiati Lorin 14. Norhani Madurus 15. Chalyen Baingkon 16. Elleron Baingkon 17. Neldy Ku 18. Neldeny Ku 19. Sharul Jesil 20. Kartini Kafli 21. Korina Kafli 22. Marsley Lorin 23. Hafizah Harris 24. Rasni Masawat 25. Jason Ebal 26. Ujang 27. Epoy 28. Nonong
NOTA : INGATAN TULUS IKHLAS BUAT ARWAH: (LTM. HERRYSON @ MOHD. HAMRY MAJALIN)
P/S: Minta maaf banyak2 semua kawan2, pemegang Diploma yang senarai hujung tu anak buah saya tapi nama glamour di kampung ja saya ingat.Makcik minta maaf anak2 buah ku tersayang. Teruskan perjuangan hingga ketitisan darah yang terakhir..;)

20 comments:

Arya, K.K said...

Salam Perpaduan SAM..
AMAZING!!!..TAHNIAH kepada ibu bapa warga Kg.Salimandut kerana mempunyai kesedaran dalam menitik beratkan pendidikan anak2.

Apa khabar Kg.Salimandut sekarang?
Saya pernah buat tesis di kampung tu.

SANGURU said...

47 + 28 = 75. Wah! boleh buat kampung graduan sudah itu! jadi, ong pasal poh dot "ehem..ehemmm", ASO NO PROBLEMA pamaju diri om kampung2, koni oi? SO...mangai dikoo kawoooo...SATU LAGI KG. CONTOH.
"MITATARABANG, MISOSOKUBANG"

Umar al-Longobi said...

Nong... tahniah atas paparan!

kg. salimandut sejak dulu memang terkenal dgn pembangunannya yg berasaskan teknologi dari Jepun. wow! ramainya. tahniah utk seluruh wagra kg. salimandut.

pembanguannya yg agak rancak ini sy rasa ada tempias drp wujudnya sekolah, klinik n perpustakaan. drp 3 elemen ini, byk projek2 lain yg berjaya ditarik ke kg ini.

kalau ramai mcm begini, DUN & Parlimen bisa ditawannnn. hehe

p/s: al-fatihah utk sahabat sy allayarham LTM. HERRYSON @ MOHD. HAMRY MAJALIN.

ison said...

Woi kangku. Baru 2 kampung (longob om salimandut) nga labaan no aatus ong ilo po tongo degree om diploma ot iimon.

Amu no lowong ot tulun Tandek tidino. Ilo po ot mangan daton iimo om piaraan banar diti, piorotiyan om piseesaan do ginawo.

Selepas ini giliran Kg. Nolotan pula. Alang2 notimpuunan neti sinarai. Tutukon i daton ilo Tandek bo sanguru.

JMimie said...

Tahniah Kg Salimandut kerana berjaya melahirkan ramai cendekiawan yg berguna utk bangsa dan negara. Walaupun sya tdk tinggal di kg ini tapi ini pun kg sya juga sbb bapa sya asalnya kg. salimandut..hehe.
Teruskan prestasi membanggakan menuju puncak!

Permata di kg Nolotan..ogumu i to mari ong maan nogi pasanarayo kikiawi. Saya percaya kampung2 lain pun begitu juga.

David Meja said...

Bravo...untuk warga Longob dan salimandut yang berjaya melahirkan modal insan yang berguna. Bah apa lagi, macam saya tidak sabar tunggu list dari Kg. Nolotan pula...

Puteri Hamidah said...

Ai obo Nong, anaru ilo sanarai Permata Kg. Salimandut...

Salam Tahniah kumaa id kikiawi Permata Kg. Salimandut it nokosanari d nong...om waro dati permata it amu nakasanarai, nga kada kow kalamass ki...boroson dikoo ie nong...hehe..

Amu oleengan ie Pinsan ku, Allayarham LTM. Herryson @ Mohd.Hamry Majalin, Al-Fatihah..

Intangan mantad id pembangunan fizikal, Kg. Salimandut salah sebuah kampung yang telah membangun.Iti no reetan dot waro noh piorotiyan om piseesaan do ginawo.

Tahniah kumaa id kikiawi warga Kg. Salimandut!

Generasi Prihatin Om Berilmu..

NONG said...

Arya, SSNGURU, UMAR, ISON, MIMIE & PUTERI HAMDIAH..
THANKS atas semua ulasan ini. Kepada mana2 Permata Bangsa Kg.Salimandut yang tidak tersenarai..MINTA AMPUN banyak2. Saya tidak tau bo nama betul2 ini generasi sumolusuk ni.Nama kampung saja nga inda kawan2 kenal bo.;)

Doktor Nellson @ Ison..
Saya sangat setuju dengan cadangan ko tu supaya kasi round ini list Permata Bangsa setiap kampung. Paling bagus kalau semua kampung di kawasan Tandek dapat beri senarai ini. Kita kumpul jumlah keseluruhan Permata Bangsa Tandek kemudian kita buat satu Program REUNION. Kita kasi kobong ini Kota Marudu.(Elaan dikoo beri..)
Nothing is immpossible ka diri..
Mangai ka daton Sanguru, Ison, Puteri Addy,Umar dan semua Permata Bangsa..

Permata Bangsa Kg.Salimandut sentiasa bekerjasama..

NONG said...

Tidak lupa juga untuk kawan saya Cikgu David..THANKS kerana sudi mampir dengan ulasan yang memotivasikan..Ba, kasi sms sama saya ka senarai Permata Bangsa kampung ko..nanti saya kasi post sini.

SANGURU said...

sdr David Meja, surat kelulusan pelantikan sbg STAF SAM sudah lama saya "sain" tu...harap bro Illie Kyoto antar itu "key" agar bisa masuk opis dan menulis.

Sdr prepare cari-cari senarai nama permata sebelah area tongkurango, liabas,tg. batu om koromoko kie. Nanti post dlm SAM.

SANGURU said...

OK, kalau dah "complete" nanti, SAM mmg nak edar2. Satu lagi projek persekutuan...opsss...SAM!
Mogot no kotutulung daton.

ILLIE said...

sdr.David..minta email add ko..proses penghantaran jemputan terbantut sedikit kerana sia inda tau email sdr.

Puteri Hamidah said...

Sanguru,

Oturon noh banar ilo Projek Permata dot SAM. KOTABANG OM KOSOKUBANG yaloo sompori..(elaan nu be'ri tolu toon mantad beno..hehe).

Little Mike (LM) said...

Kumpul dan kumpil permata. bangunkan potensi MINDA mereka

Little Mike (LM) said...

cari penulis sebelah goshen, langkon etc (atas-atas kota marudu. Kembangkan konsep MARUDUIAN

Puteri Hamidah said...

Saya sangat setuju cadangan c LM. Network SAM mesti power, menyaingi celcom punya coverage.

Klo ada Penulis dari sebelah Matunggong, lagi gempak ni SAM.

Come on Floor Manager..

ison said...

Tolu toon bo ady. Hehe... ba, iimo n dikoo tongo sinarai ki. David, kada pura2 lumosok tobo.

Puteri Hamidah said...

Ison...
Boros ku banar telo. Lumosok babanar gima ie Cikgu David...amu pentalang dot sinarai ponong silo..yangko Certify True Copy no om..hehehe..

Puteri Ellysa said...

TAHNIAH Kg.Salimandut atas pencapaian cemerlang ini..Inilah satu contoh yang wajar kita contohi..

Nazri Aldusuni said...

Anak kita ...