SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Monday, May 11, 2009

Sambutan Maulidur Rasul SAW Kg. Salimandut

Http://nazri-suaramualaf.blogspot.com ' Lensa Minda '
Terima kasih semua yang terlibat...
Ketua Bahagian UMNO Kota Marudu En. Wetrom @ Mohd Fikri
Ustaz. Rosdam wakil pengarah JAKIM Sabah
Pengurusi Masjid Kg. Salimandut

8 comments:

Anonymous said...

TAHNIAH KG.SALIMANDUT YANG AKTIF MENCARI PELUANG UNTUK MENGADAKAN PELBAGAI BENTUK PROGRAM..
SELEPAS INI SAYA DENGAR KG.SALIMANDUT AKAN MENGADAKAN KESYUKURAN KELUARGA DAN PEMBERSIHAN TANAH PERKUBURAN KG.SALIMANDUT..TAHNIAH KEPADA SAUDARA NAZRI@ LEBON BOTONG (STAFF SAM) YANG BEGITU KOMITED.

SANGURU said...

saya ada hadir utk meraihkan dan membuat "penilaian". Syukur, mualaf kg Salimandut, beberapa langkah ke hadapan berbanding kampung lain. Syukur...kampung asal leluhurku sudah maju ke hadapan. syukurrrr...

Anonymous said...

Tahniah kedua-dua blog SMS dan SAM. Kota Marudu bertuah mendapat orang-orang komited seperti bloggers SAM dan Saudara Nazri @Lebon. Saya sentiasa mengikuti blog-blog ini. Saya salah seorang yang mendapat rawatan daripada Prof Dr. Rahim Salam yang dibawa oleh sdr. Nazri@ Lebon baru-baru ini ke Ranau. Saya harap, kalau ada program seumpama ini di lain hari, sudi2lah war2kan di blog...Congrats!

NONG said...

SYUKUR buat Kampung ku..

Anonymous said...

tahniah sudara najri! km bangga sama kamu. kasi tarus... semoga berjaya. jangan kasih lupa kami yang kristiran kiowo. heee..

Little Mike (LM) said...

Apa pun kepercayaan kita, interaksi, toleransi dan saling hormat-menghormati mengukuh perpaduan kaum. Sebagai rakan, sya mengambil kesempatan mengucapkan tahniah di atas penganjuran yang sukses. Biar la kita terus menggali khazanah yang terkandung di dalam perkataan-perintah-Nya. Sama-sama lah kita berdoa agar keharmonian terus kekal terpelihara

Mr. Aki said...

silam ka , kristiran ka , kapir ka ..topikung ka apa saja pahaman agama itu kayakinan masin2 inda buli main2 pakasa..tapi kita kana ingat salagi kita manusia salagi itu kita kana kawan, hormat, tulung menulung.. jangan macam antu itu parangai...bukan saja agama inda suka. pikiran kita pun inda suka..salam hormat dari mr. aki ' kita kawan2 asal nama manusia ' kacuali antuuu

SANGURU said...

oya, bicara pasal agama...saya pernah dicop oleh "pesaing" kononnya saya tukang tumbang gereja! adehhh...betul2 fitnah. Keterlaluan, melampau dan membohong. Hmm...untuk membela diri, terpaksalah saya cerita beberapa cerita (dari koleksi yg banyak sebenarnya).
1. Saya pernah ikut mencat bilik sembahyang topekong kawan/cifu cina saya. Niat? Ikatan persaudaraan/persahabatan dan kenang-kenangan. Beliau sering membantu orang ramai dengan caranya, so, pd pendapat saya yang daif ini, saya ingin ikut "menyumbang" atau menyokong usaha membantu sesama manusia. (Tuhan, jika hambaMu ini bersalah, tentu Engkau Maha Pengampun...)
2. Saya pernah diminta sponser kerja pembinaan gereja di Kg. XXX. Saya kasi setakat mampu dan ikhlas. Alasan? a. Saya rasa beliau ingat saya ni kristian, jadi kasian pula kalau dia malu sebab tak kenal saya. hehe. b. Kristian/gereja adalah rakan karib muslim/masjid. Dahulu, kristian dan Islam umpama adik beradik, tolong menolong dan lindung melindung, so, kenapa tidak sekarang?

Justeru, harap pihak yang pernah menuduh saja tukang tumbang gereja, kaji dulu sebelum cakap. Saya orait nopoh, tapi saya kasihan anda/anda-anda mendapat kemurkaan Illahi...tapi jangan risau, pada hari anda memfitnah saya, pada hari itu juga tuan/tuan-tuan telah saya maafkan. Anda/anda-anda tentunya tidak tahu...siapa saya dan apa yang saya buat...

Lucu dunia ini!