SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Monday, June 15, 2009

JAGA MATA

APA YANG KAMU NAMPAK?
Mata merupakan anggota badan kita yang paling penting. Mesti dijaga. Kata orang dari mata turun kehati...namun tidak dinafikan mata antara yang seringkali mengelirukan, membuatkan hilang kawalan diri. Hati-hati dengan mata anda!
nota: gambar ditukar atas permintaan pelawat. maaf utk semua dan tompinai tidak bermaksud untuk menyinggung mana2 individu atau SAM. Niat tompinai hanya mahu kita melihat di sudut moralnya saja. Satu perkara yang tompinai pelajari: bukan semuanya terjangkau oleh minda kita bila kita tidak melihat dari semua sudut.

17 comments:

SANGURU said...

nunga! nokuro ilo hilux dilo? (aik, kenapa "hilux" tu?...)

Adessss...mamabak dot zikir ilo totongondu owoh! nanarrrriiii...(kotigaranan di Mr AKI mari aiii ugu dilooo kiii...)

"PANDU MATA DAN HATI, SEMUA SELAMAT"

tompinai said...

aso masalah kah di Mr aki...no cukup no pagalaman..nga intangai po bo..ke tigo dati....

MR aki, palan2 kie..

ison said...

Mata merupakan pelita bagi tubuh. Jika mata 'gelap', maka gelaplah seluruh tubuh.

ming2elly said...

mata merupakan aspek penting dalam tubuh badan manusia... tanpa mata, benar lah seperti apa yang ison comment, maka gelpalah seluruh tubuh...

iklan yang terpampang adalah bertujuan untuk menarik perhatian terhadap kaum lelaki... tetapi iklan itu juga telah menyesatkan pemikiran pandangan pada mata dan hati seseorang...

ILLIE said...

hehehe..sia taruh balik tu hilux langar dinding tompinai..msg dia adalah dalam..jgn lalai kerana kealfaan mata....nah tingu,kerana driver jadi rambang pengelihatan turus dilanggarnya tu dinding konkrit rumah..hehehe

JMimie said...

wah...beginilah bobroknya dunia sekarang sehinggakan apa saja bentuk industri perdagangan pasti tidak lari daripada mengeksplotasikan tubuh badan wanita utk dijadikan sbagai daya penarik...umpama 'vacuum' yg bukan saja menarik tetapi 'menyedut' client ke dalam...menyesatkan 'mata hati jiwa' sampai hilang arah dan tujuan.

p/s bah...jgn kamurang pandang lama2 tu gambar...nanti accident di tengah jalan:)

ILLIE said...

aikkk..nasampat nu poh balaai mogintong it iklan id signboard diri mimie..hehehe

TOMPINAI said...

Untuk SAM dan pembaca,

Saya meminta maaf sekiranya apa yang saya postkan telah menimbulkan gangguan. Tidak ada niat untuk memaparkan benda yang tidak ada maksud tersiratnya.

to Mr annoy,
Thanks for remind me and sorry.

note: Hanya mereka yang faham dan mengerti akan apa yang saya postkan.

SALAM SAM...

SANGURU said...

nda pa bah tu tompinai. Ada d mana2. Pengajaran. Lg pun sy dah cover. Ingatan: yg ada mengamal zikir2, jgn tenung lebih 5 saat. Ini tips guru org bilang. Hehe.

SANGURU said...

nda pa bah tu tompinai. Ada d mana2. Pengajaran. Lg pun sy dah cover. Ingatan: yg ada mengamal zikir2, jgn tenung lebih 5 saat. Ini tips guru org bilang. Hehe.

Mr. Aki Abad 21 said...

mangantuk bah banyak karaja samalam heheheh 12 x kana pukul...itu mee rumilir butul2...lalaki kalau nampak yg lawa2 alamat itu mata inda buli d tutup kekekek....

yg panting kuat,tahan lasak macam itu kurita langar dinding....

Carl S. Adun said...

Teringai-ingat pasal mata nie topinai..dalam masa terdekat nie mau pgi buang katarak - maklum la tua-tua nie...bukan lgi dari mata turun ke hati (love at first sight), tapi dari mata datangnya penyakit...he...he..katarak sia mula teruk sejak february lepas...

Anonymous said...

Mr. Tompinai.

It`s fine. I was deleted my previous comment. Congrats 4 ur good cooperations and i really appericiate that. God bless u all and SAM as well. Thank you.

TOMPINAI said...

Mr.Anony,

Tak pe. Setiap komen adalah sumber kekuatan. Disitu kita akan tahu setakat mana org mengambil peduli tentang kita, tulisan kita dan SAM. Sebagai warga SAM, saya tidak berani mengatakan saya tahu semua atau saya bijak. Dalam setiap penulisan saya, biasanya saya akan bermula dari 0 ( zero), tidak tahu apa2. Saya akan tulis atau keluarkan apa saja idea saya, yg kadang nampak remeh tapi bila ada feed back saya tahu, ia berbaloi..

Setiap komen saya terima dari sudut positif yg akan membantu untuk dewasa/matang/kuat. Komen lucu menghiburkan,komen pujian membina dan komen kutukan memperbaiki...

Salam SAM.

SANGURU said...

Kes ini menarik:
1. SAM memberi contoh respon positif kepada komen positif pembaca.
2. SAM menjawab dengan tenang, terbuka dan berhemah/berbudi bahasa.
3. SAM tidak suka menegak benang yang basah.

"KEPIMPINAN MELALU TELADAN"

Little Mike (LM) said...

sya ketinggalan kapal.. hehe tidak sempat nampak gambar 'origanal' entry ini... hehe.. apapn setuju, mata adalah pelita tubuh. Apa yg anda nampak itulah ANDA.

SANGURU said...

kpd yang ketinggalan kapal (hehe),
gambar ori? hehehe...kerana gambar itulah maka "hilux" tu langgar tembok agaknya! sapa kata perempuan hanya mampu mengayun buaian? Dan...kerana ada sesetengah kaum adam yang lampau "agresif" makanya ubat herba tu disiarkan. Maksudnya entri-entri ni berkaitan.