SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Thursday, June 18, 2009

NAIK TARAF ? ATAU... ( APA SEBENARNYA YANG TELAH BERLAKU ?? )

SURAT RAYUAN KEPADA D.O
DEWAN YANG "TELAH DI NAIK TARAFKAN"
TELAH DIRASMIKAN ?????????????? Setelah posting pertama dewan ini diajukan dalam SAM, penduduk kampung amat berharap agar pihak berkuasa yang berkenaan membantu untuk menyelesaikan masalah ini. Dan, sebelum dewan ini dibaiki semula kekurangannya, ianya telah dirasmikan Oleh YB Datuk DR. Maximus ketika sambutan Pesta Kaamatan Peringkat Kg. Kandawayon baru-baru ini. ( turut hadir adalah CEO beberapa Syarikat, Pengarah, & PEGAWAI KERAJAAN ) Sah atau tidak, Lulus atau tidak dewan ini, ianya telah dirasmikan. Rayuan penduduk kampung masih lagi terlayang-layang, seperti layang-layang yang tak bertali... kekusutan demi kekusutan timbul... Penduduk Kampung bukan nya mahu complaint, tetapi hanya mahukan dewan yang siap dengan sepenuhnya & SEJUJURNYA...

7 comments:

Mr. Aki Abad 21 said...

dengan ini saya kasi rosimi ini dewan....inilah kabagusan karajaan, inilah karaja saya, inilah dewan 2020 punyaaaaa...

sekian.

yang banar.
YB.Datuk Dr. Aki Bin Buaya
MP bukit2
sabah.

Little Mike (LM) said...

Dr. MAx sendiri nampak hasil dewan kandawayon... Tunggu dan lihat apa susulan dalam fikiran dia...

Anonymous said...

kalau sayalah menteri ah,saya malu o mau rasmi dewan yang tidak sempurna dibina..
inilah akibat bila harap orang kanan sija.
Datuk Max, YB Anita dan yang sewaktu dengannya perlu rasa malu ba.

FL Feinier said...

Haha.. lawa lah Mr.Aki.. Ahli MP pula ko ni Mr.Aki.. sya panggil datuk lah klu camne... ya Datuk Mr.Aki.. Apa kabar datuk skrg? haha...

Kalu sya tu, sya cari tu kontraktor tu... ada bah aritu sya balik kampung. ada lah ni sya dgr true story ttg ni sorg aunty keja petugas am di satu skola... ko tau mr.aki.. uda 3 bulan dan masuk ke4 bulan uda tu anty nda kena byr gaji oleh tu kontraktor.. gaji pun rm350 sbulan ja... bukan 3500 pun...yg bikin panas ni, kontraktor ni, org2 kita jg bah.. ini lah yg nda siok ni...ada lagi ni, pasal kontraktor jg.. dia mo kasi gaji urang, rm50 satu bulan (true story jg)... klu sya ada power, org2 macam ni, sya nda bg tender lagi oh... black list trus...

Kalau kipas angin ja besar, kualiti kerja teda.. jan harap la.. klu sya pguam, abis sya saman.. hehe.. nasib la sya ni budak kici2 lagi.. hehe..

Notes:- tapi, stahu sya, duit claim LPO tu tidak akan dikeluarkan kalu projek tidak lulus... uda kena rasmi ni, uda lulus kah? camana boleh lulus... apa barang ne..

Anonymous said...

BUDUH + LOWONG + BASUG + STUPID dan yang sewaktu dengannya. Datuk pun ikut buduh. Nama sija duktur

Dinakan said...

kasi makan bulu ayam la lain kali itu kontraktor klu dia dpt lg.. kalau tidak gantung ja dia..

Mr. Aki Abad 21 said...

siapa oooo barani lawan diurang...urang kuat sama Dr bah. inilah salalu mr. aki dengar bila kes2 ini d ungkit... butul2 urang ini panyangak, ular dan buaya...kou ingat mr. aki takut kaaaaa sama itu dr kou aaaaaaaaa

kempunanlah dia pilihan raya akan datang kalau mr. aki bagi undi mr. aki pada dr kou...apa buli buat pilihan raya yg suda, mr. aki undi juga dr kou..karana pak lah. kalau inda kempunan dr kou dapat undi mr. aki ...