SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Sunday, June 14, 2009

Word Of The Day: Take A Cup of Coffee and Internalize the message

close-minded / Narrow-minded (Adjective) Not tolerant of the beliefs or opinions of others, for example: bigoted, hidebound, illiberal, intolerant, narrow-minded. See accept/reject.

6 comments:

Anonymous said...

sia taulah ko ni tinggi sikulah tapi kita ini di Malaysia bah. Tulislah dalam BM supaya sia dan pengunjung SAM yang inda barapa pass sakap BI ni paham. nanti kalau sia mengulas pun kamu kasi salah juga sia..

Carl S. Adun said...

Okay rilek kio...jgn la marah..he..he..kita di SAM kawan-kawan ba semua - klu tuan anonymous mau kemukakan komen - luahkan secara professional...saya & kwn2 dalam SAm tidak marah ... that's not our type...bagaimana kalau encik anonymous join SAM jadi penulis...kan baik...barulah kita bule kongsi2 pandangan

Carl S. Adun said...

Okay rilek kio...jgn la marah..he..he..kita di SAM kawan-kawan ba semua - klu tuan anonymous mau kemukakan komen - luahkan secara professional...saya & kwn2 dalam SAm tidak marah ... that's not our type...bagaimana kalau encik anonymous join SAM jadi penulis...kan baik...barulah kita bule kongsi2 pandangan

Little Mike (LM) said...

Sdr Carl sudah lama menulis dalam BI. SAM sebenarnya bersifat multibahasa. Kalau diperhatikan daripada entri lepas ada bahasa dusun, bajau dan BI termasuk bahasa jepun. Kami di SAM akan cuba usahakan terjemahannya. Tq anon...

JMimie said...

ai naa...kalau macam sya yg selalu menulis dalam BI mcm si Carl...mcamana la ni anon? nda buli ka tu?
Seriously, spt kata LM, SAM sebenarnya memang bersifat multibahasa. Bukan kita tidak menghormati BM sebagai bahasa Kebangsaan, bahasa utama atau bahasa jiwa bangsa tetapi kita sekadar mahu mempelbagaikan SAM supaya lebih versatil, variasi dan glokal (global + local)...lagipula, tujuan kewujudan bahasa lain itu tidak berniat utk menunjuk-nunjuk tetapi sekadar ingin berkongsi pengetahuan dan mendidik anak bangsa sendiri supaya boleh menguasai lebih byk bahasa utk menambahkan ketrampilan dan kecekapan diri di dunia globalisasi sementara tetap mengekalkan jati diri sebagai anak tempatan.

Terima kasih.

Anonymous said...

mr. anonymous!

i suggest u better back off! jgn menyemak dlm SAM! we dont need RUDE people like u!