SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Saturday, July 4, 2009

LAYOUT BARU...

Salam sejahtera dan selamat tengah malam kepada semua rakan-rakan SAM dan pengunjung-pengunjung setia SAM.. Sejajar dengan peranan SAM yang semakin mendapat TEMPAT di mata masyarakat dan atas pendapat beberapa rakan SAM yang lain termasuk Tekong SAM Sanguru supaya menukar layout templates SAM kepada wajah baru, maka saya dan Bro.Illie (Kyoto,Jepun) telah pun bekerja keras mencari layout baru.. Cari punya cari, gali punya gali, test punya test..lama2 inilah layout yang dirasakan baik setakat ini kerana kita boleh mengubah keseluruhan warna layout templatesnya. Justeru, kita minta respon daripada kawan2 SAM juga daripada pembaca setia SAM berhubung warna layout templates ini..Kita sama2 percantikkan rumah maya kita ini.. NOTA: Kepada rakan2 SAM yang ada idea bermain dengan warna, boleh cuba. Saya kira mau ikut kesukaan sendiri tetapi SAM ada ramai pemiliknya..hehehe

10 comments:

lORiNCE LH SYAh said...

Baguslah sudah upgrade SAM punya Layout, tapi ada masalah sikit ni~ ada sikit tu huruf2 kena tapuk~ Tia taulabah mungkin browser Firefox ni ka~

NONG said...

hai IORINCE LH SYAh,
masih lagi kami menukang ni walaupun sudah jam 2.37 pagi..nanti bila dah siap harap2 oklah blog SAM ni..:)
THANKS kerana sudi melayari blog SAM ini..Semoga ianya dapat memberikan perkongsian paling bermanfaat dalam diri kita...

PEACE!

Salam Setiakawan

lORiNCE LH SYAh said...

Owh~ Patutla~
Nope, THANK YOU to SAM. Walaupun kami ni jauh2 belajar, sampai ada yang kena antar sana Perak or Perlis at least blog ni boleh bagi kami a bit of information tentang pembangunan di Kota Marudu~ Tau-tau la ada yang sampai 1 tahun tia dapat balik sana or maybe lebih 1 tahun~

Regard~

SANGURU said...

syabas kepada semua staf SAM yang bertungkus lumus. "Pemaca diutamakan..."

Mogoron said...

Komen saya.

1. Warna kalau boleh, ikut skim warna logo SAM.

2. Kalau setuju, itu ucapan "selamat datang" dan bunga api tidak payah diletak sebab ia melambatkan capaian bagi kami yang punya kelajuan capaian internet dengan kuasa kambing ja.

3. Saya cadangkan agar SAM mesra pengunjung, kurangkan benda yang bergerak-gerak atau aksesori yang sedap di mata tetapi tiada membawa apa-apa maklumat. Pengunjung memerlukan bahan yang sedap sebagai santapan minda.

4. Ini sekadar cadangan dan pandangan. Tidak ditunaikan pun tidak menjadi masalah. Makasih.

Kerja yang bagus!

Mr. Mind Treasure said...

Good that SAM have new layout. Applause to you guys. My additional suggestion, if accepted, better if the header is smaller, so that we can directly read the latest article without scrolling down first, as we have to do now.

Make it simple but meaningful. The color composition, I think is ok. Maybe the Logo 'Saya Anak Marudu' just put as a widget on the top of the 'followers'. Just an idea, you people decide.

Anyway, keep up the good work. ;)

ILLIE said...

terima kasih segala komen yg membina.. sia suda berusaha untuk yg terbaik dan hasilnya hanya setakat ini..kalu ada apa2 yg perlu ditambah atau kurangkan..minta pandangan dari pembaca2 dan staf2 SAM yg lain.. pasal warna,tinggalkan komen anda di sini dan pembantu sia si nong akan melakukannya.

azirulgcarl said...

yuuu.. monotos la kamu kasi cantik ni layout.supaya lebih good. hehe....

Umar al-Longobi said...

kuasa kambing bo pinsan Mogoron, hahaha! 384 kbps baitu kan...

bagus nong & illie! kesukaanmu kesukaanku juga, hehe..

nota: setuju dgn cdgn si pinsan mogoron ttg "capaian". tq

NONG said...

haha,awasi po kuasa kambing po bo Bro Mogoron.Ong kuasa landang? hehe.

Kesukaan kita semua baini Umar.. satu jiwa gima