SAM

SAM

Followers

Wednesday, July 1, 2009

TITIPAN PERJALANAN GEN-2

Jika kita berfikir secara total tentang kemajuan masa depan, ianya adalah merungkai seribu idea pemikiran kita yang mula menapak dalam dunia bertamadun. Namun begitu, lain pula masalah masyarakat kita masa kini yang masih tidak tahu menggunakan keadaan yang ada sekarang dan mereka hanya tahu bertindak dahulu berfikir kemudian. Berikut adalah perkataan-perkataan yang sempat saya rakamkan semasa berjalan-jalan di Pekan Kota Marudu... ; 1. Kita buat persempadanan Kawasan. 2. Kaya bah dia tu. 3. Saya mesti dapat untung ini projek. 4. Bah, sini kita minum-minum. 5. Ini kali mesti dia kalah, biar dia tau. Renung-renung dan tengok-tengok ja...

3 comments:

Umar al-Longobi said...

bertindak sebelum berfikir amat membahayakan sesebuah bangsa. namun penyebabnya bukan lagi sebuah misteri. "kejahilan bangsa sebab dijajah" tulisan Pyan Krista di Revolusi Marudu mungkin boleh menjawab persoalan ini.

Syen said...

ni lah sikap masyarakat kita.. macam mana mau maju kedepan.. kalu asik memikirkan apa yang ada di belakang

Mr. Aki Abad 21 said...

pikir balakang inda apa...supaya inda lagi buat karaja lalu, pikir kedapan sja inda buli...pasal takut itu jadi angan2..las2 jatu dari pukuk kalappaa.

kalau mau jalan turusss...