SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Friday, August 21, 2009

As I See It: Apa itu SAM aaa?

Selamat pagi kepada semua.Baru sebentar tadi saya bersembang dengan seorang rakan yang kira boleh tahan juga la...kakitangan kanan kerajaan; memegang jawatan penting di daerah Tambunan - kira berpengaruh juga orangnya. Untuk pengetahuan rakan SAM dan pembaca semua, saya sekarang bermastautin dan bertugas di daerah Tambunan (daerah kelahiran ibu saya - manakala ayah saya pula berasal daripada Tandek, Kota Marudu). Berbalik kepada sembang kasual kami tadi, beliau agak kagum dengan SAM - itu pun selepas saya menjemput beliau untuk "browsing" & "skimming" artikel-artikel dalam SAM...Tiba-tiba terpacul soalan dari mulut beliau (seolah-olah terkasima..)"Kenapa kita di Tambunan tidak buat macam SAM aa? Itu Dr. Max punya area ba kan?" Saya katakan pada rakan berkenaan, "Ba chief,bila lagi..saya lihat di Tambunan ni pun tidak juga ketandusan urang yang buli-buli juga nie.." Begitulah respon saya terhadap beliau. Nampaknya SAM telah mencetuskan pradigma yang memegunkan banyak pihak - dan rasa-rasanya dalam masa terdekat ini mungkin area yang diwakili Huguan Siou akan menurut jejak langkah SAM.

8 comments:

ison said...

Mungkinkah gelombang tsunami politik Sabah masakini akan bermula di KM?

SANGURU said...

Mr. carl, tuan dialu-alukan jadi tekong SAT. Suara anak Tambunan? Marudu boleh bahhh. Tp jlu dah jadi tekong di sana, jgn tinggalkan SAM pula ya.
ATURRRRRRRR...

SANGURU said...

Dr. Nelson, itu x mustahil bahkan ada petanda2nya. Tidak semestinya orang2 Utara jadi pemimpin, memadailah orang utara tercatat sebagai REFORMER. Dulupun, orang utara juga yang mulakan agenda perjuangan kemerdekaan.

Gaaman said...

tidak mustahil SAM(dan aktiviti2nya spt Utara Fm/Kusnet) akan dijadikan sbg 'penandaras'/piawai(kesedaran dan kebangkitan minda masyarakat) oleh daerah/kawasan lain di Sabah(or Malaysia). Syabas, tahniah dan teruskannn!!!..
Dicadangkan agar SAM didaftarkan secara rasmi supaya boleh menjalankan aktiviti dgn lebih lancar.

Little Mike (LM) said...

ba... apa lagi tn Carl... bleh buat anjakan di Tambunan selepas ini.. hehe

Little Mike (LM) said...
This comment has been removed by the author.
Umar al-Longobi said...

Bah... maikah Mart. Sanguru pernah SMS sy & mungkin kpd rakan2 yg lain supaya diwujudkan 1 daerah 1 blog (induk) bersekutu. Bagus cadangan itu utk masa depan Sabah yg lebih cerah...

cerita dewasa said...



Keep up the good work!
Thanks for sharing.
cerita dewasa / cerita 17 tahun / cerita panas
cerita sex / cerita abg / cerita bokep / gambar bokep
abg hot / gambar hot / cerita horny / cerita hot