SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Sunday, August 30, 2009

DENGARLAH JERITAN BATIN MEREKA...

Kota Marudu, Sabah: Negeri apakah termiskin di Malaysia? Daerah apakah termiskin di Malaysia? Saya kemukakan soalan, harap ada yang boleh beri statistik/data rasmi. Kemiskinan adalah masalah sejagat yang tidak perlu disembunyikan. Ia perlu dipapar dan dokongsi bersama jika kita benar2 mahu merealisasikan slogan 1Malaysia. Yang kaya bantu yang lemah, yang berkuasa bantu kurang upaya. Tutup kitab tindas menindas, dendam mendendam. Kita jadikan negara ini role model dalam menangani kemiskinan...

6 comments:

Anonymous said...

hahahaha...penat aja Sam ajak org atas2 bantu org bawah2. Yg kaya mau lg kaya, hartaku hartaku, hartamu hartaku. Wakakaka....
Teruskan saja, arap2 ada yg mo ikut.

Anonymous said...

anony fr. KK said:
Anon, anon...ko ni btl2 negative thinking la...benda baik mesti diulang2 bah. U know wat american said: benda salah klu diulang2, org akan angap betul akhirnya!
Sy sokong usaha SAM. Teruskan ya...

Norawi said...

begitulah ragam dunia.ada kaya,ada miskin

Anonymous said...

dah masuk waktu sahur nih. Apakah kita meluangkan sedikit masa utk memikirkan apa saudara2 kita yg kurang bernasib baik, makan nanti?
fikir2 la ya . Slmt bsahur.
Teruskan SAM

One said...

Saya fikir, kerajaan mendengar juga jeritan batin mereka i2. Berita baru2 ini pun ada menggembirakan juga... peruntukan rm100j diagihkan kepada rakyat dibandar yang berpendapatan di bawah rm3000.00. di beri dalam bentuk amanah saham kalau x silap saya..Saya fikir tahulah kerajaan bagaimana melaksanakannya secara bijaksana.. jangan pula rakyat yang bijaksana mengkritik nanti...

Harus berterima kasih kepada kerajaan...

Anonymous said...

Kalau pemberian tepat kegolongan sesar tu nda juga apa2 tetapi kebiasaannya apa yg saya tahu...Pemimpin UMNO saja tu yg ambil dan agih2kan kepada keluarga d org saja...Pemimpin negeri Sabah ni memang sudah d ketahui...Mungkin juga C Musman tu sudah agih2kan pada family dia saja mungkin..