SAM

SAM

Followers

Tuesday, August 11, 2009

GEMPA BUMI MELANDA JEPUN

baru sebentar tadi ketika sia menDJ untuk radio online Utara FM..kira2 jam 5.07am sia dikejutkan dengan 1 gegaran kuat dalam rumah sia dan sia suda pasti gegaran itu adalah gempa bumi...sia buka TV dan memang benar,1 gempa bumi telah melanda jepun dengan ukuran kekuatan magnitud 6.6 skala ..amaran tsunami telah dikeluarkan pada kawasan terlibat iaitu daerah shizuoka dan teluk izu yang mana tsunami dijangka melanda pada pukul 7am & 8 am..
nasib baik tampat sia tidaklah terjejas..hanya magnitud 3..tapi suda cukup menakutkan..tambahan lagi ketika ini taufan no.9 sedang melanda jepun dan bencana ini telah pun mengorbankan nyawa seramai 20 orang...sia berharap gempa bumi ini tidaklah seteruk mana....

9 comments:

ison said...

aik, ba hati2 kmu sna illie.. moga semuanya selamat.

NONG said...

illie...
kendorosi gima ino illie.ong yoku neno, neduan okuno tatod.
apa pun TUHAN sentiasa memberkati.

tulunbunou said...

Bahaya gima ino illie.. yokoi no it sd Tawau oku po mamakai okoi mantad baju it kingaran mari kie... osodi mari sid sodu om waro irad keno ot berlaku.. Berdoa nopo Illie.. Tuhan menyertai... Amen.

DINAKAN said...

Harap sdr illie tidak panik, sentiasa tabah dan berjaga-jaga selalu...

SANGURU said...

adess...c naz risau sgt td. Balik2 kontek tuan. Syukurlkah tuan selamat d sana, gumagau okoi (susah hati kami)....wowosion sino (jaga diri d sana)...
*word verification:chummati
Palis palis...

Umar al-Longobi said...

Semoga semuanya selamat. Banyakkan bersamaNya...

ILLIE said...

terima kasih atas keperhatinan kawan2 sumua...buat masa ini keadaan tampat sia terkawal kerana agak jauh sedikit dari kawasan pusat gegaran..walau macam manapun...sia akan mengikut nasihat dari kawan2 agar sentiasa waspada..

SANGURU said...

"aku ingin pulang" ka d' ebit...

ILLIE said...

yukkk sanguru..inda lama lagi baitu..1 bulan lagi hehehe..