SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Thursday, August 27, 2009

HIDUP INI SATU PERJALANAN

Ada orang kata hidup ini adalah satu permainan, maka bermainlah dengan baik. Ada lagi yang berkata hidup ini seperti sebuah sketsa di pentas dunia, maka beraksilah dengan baik. Ada juga yang kata hidup ini adalah satu perjudian. Kalah atau menang hanyalah ditentukan oleh kebarangkalian dan tuah. Mereka punya alasan tersendiri kenapa berkata demikian, sesuai dengan tujuan hidup yang mereka fikirkan... Baca selanjutnya.

7 comments:

JMimie said...

Ai bo ison...sya pun baru perasan ini persamaan tajuk dan masa posting entri kita...baru sya online balik skg..lpas buat entri tadi, sya terus 'mengampai'...not feeling well since yesterday.

ison said...

:) Mimie, I believe tiada yang kebetulan berlaku kalau bukan kerana Dia yang bekerja.

Actually semalam lagi saya mula karang entry ni, tapi baru pagi ni saya manage utk siapkannya, dan terus post.

Semoga perkongsian kita ini dapat membangun semua pembaca. :)

Note: Hope you get well soon.

Anonymous said...

Tn. Dr, Mimie, tulisan yang bermanfaat macam ni, kalau ditulis berkali2 pun, orang tidak rugi baca...Ngamm bilang orang..kita saling ingat-mengingati...
kan manusia itu sifatnya mudah lupa...Entri2 macam ni, membina jiwa bilang urang...

NONG said...

Banar ino ison..
semua datang dariNYA..

SANGURU said...

bg yg banyak berjalan, mmg dia setuju isi entri ni. Bg yg banyak berasksi pun setuju. Bg yg selalu menang d kalah pun mengalah setuju. Semua itu telah dirasa...bila dah terlalu merasa benda yg sama...itulah sb...kekadang mau pulanggg...
Asyikkk duniawi aja...apakah salah dan keterlaluan utk .....

Pelangi said...

thanks untuk entry Dr. saya sangat diberkati. betul tu..tiada satu perkara pun berlaku secara kebetulan...tiada satu perkara pun berlaku tanpa Dia peduli

Umar al-Longobi said...

perjalanan yg panjang dan terlalu banyak ranjau yg terpaksa dihadapi. bersama kits menerusksn perjalanan ini...