SAM

SAM

Followers

Saturday, August 22, 2009

JALAN KM-KB PERLU DIBAIKI SEGERA!

Keadaan jalan KM-KB semakin teruk. Kalau di semenanjung dah lama masuk news. Dah lama orang sumpah seranah. Alangkah penyabarnya orang-orang Sabah termasuk YB & MP yang setia menggunakan jalan berbahaya dan berlubang sana sini, runtuh sana sini. Sayang sekali TPM yang berkunjung ke Kudat baru2 ini guna helikopter, kalaulah guna kereta, barangkali dana khas boleh diatur untuk tujuan pembaikan yang saya maksudkan.

9 comments:

IsOn said...

Tolonglah... Sejak saya mula tahu jalan KM-KB ni, memang tak pernah bagus ni jalan. Tidak pandai siap2 kena bikin ni jalan sejak dari dulu.

Anonymous said...

Inilah jalan plg teruk yg pernah saya jumpa. Tak habis2 dengan pembaikan tapi tak pernah siap????
Tolonglahhhhh saya tak mau kereta saya kondem...
Cepatlah bertindak wahai yang berkenaan!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

banyak hantu lagi di jalan KM-KB ni...eeeeee takutttttnyeeee...

Anonymous said...

saya percaya kalau ini jalan di semananjung, suda lama canggih. Inilah malangnya jadi orang Sabah. Sabah susah.

Anonymous said...

mana adil, sama2 bayar road tax, sana canggih sini bikin mati. Mmg benar ckp anony no.4, rugi jd org Sabah.

Anonymous said...

setuju..... sapa2 yg duduk di kerusi tu,paham2 la apa yg perlu di bikin.. kasi bagus la tu jalan..jan kasi bagus rumah sendiri jak smpi jd banglo tp jln hampeh...!!! sb tu kerusi tu buruk dan mundur jak..apa tdknya,brg2 atau peralatan utk kasi maju tu jln tdk smpi2 sb jln nda bgs. ibarat layang2 putus talinya.

Gaaman said...

seharusnya wakil rakyat dari Sabah mengambil peluang yg ada skg ini(Sabah sbg 'Simpanan Tetap' BN) utk meyakinkan, mendesak atau memaksa(klu perlu) Putra Jaya agar membangunkan Negeri ini.

Anonymous said...

Kalau sudah menjadi YB dan d lantik pula jadi menteri Pusat kekadang sudah nda ingat Kawasan sendiri bah tu.Apa lg kalau pemimpin tu memang mencari kedudukan dan bersifat hypocrite, Habislah pengundai kawasan, apa yg d dapat hanyalah tinggal menerima elaun Rm:20-Rm:50 saja setiap 5 tahun baaa.D samping itu juga pemimpin/rakyat kita ada yg tidak mahu d koreksi dan d tegur akan apa yg terjadi.Kerana kebanyakan orang kita ni sudah tersendung kaki baru terngadah.Jangan sampai kita menjadi rakyat Singapore, Ingat cerita Singapura d langgar todak?

BUNG ADI said...

rakyat dan semua YB/MP yg kerapa guna jln ini mesti minta sama2. Org2 semenanjung yg sekali sekala guna jln ni pn geling kepla. Mmg perlu dibaiki, x kisahlah sapa kontraktor. Yg penting elok, kualiti.