SAM

SAM

Followers

Sunday, August 2, 2009

MAJLIS PELANCARAN KEMPEN SIHAT MINDA PENGAKAP DAN SAMBUTAN HARI PENGAKAP SEDUNIA PERINGKAT BAHAGIAN PANTAI BARAT UTARA TAHUN 2009

Ketibaan Yb Sarapin Maganda, mewakili Yb Datuk Dr Max sebagai perasmi.
Yb Sarapin Maganda dipakaikan dengan skaf pengakap oleh Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negeri Sabah.
Ahli pengakap dari daerah Ranau yang turut serta dalam kempen ini.
Ahli pengakap berarak sambil mengibarkan bendera kebangsaan dan negeri

4 comments:

Anonymous said...

apa semua ini! asyik2 wakil. wakil!wakil!wakil! tapi muka sentiasa masuk banner sana-sini. YB sarapin datang lewat, budak-budak pengakap kepanasan di padang menunggu. Pegawai lain terpaksa tunggu berjam-jam. Banyak sudah kes begini di Kota Marudu. Bikin malu deligasi luar.

Lain kali "be gentleman". Kalau memang sibuk, awal-awal cakap tak dapat datang. Biar YB yang rasmi atau sesiapa pegawai tinggi kerajaan. Berlambak pegawai tinggi kerajaan di KM/Pitas/Matunggung/Kudat/dll. Jangan menyeksa orang, jangan kasi malu perasmi yang diwakilkan.

SANGURU said...

No komen pasal komen di atas. Yang merisaukan saya - program ini menakutkan kita kerana hari ini SMK Kota Marudu gempar dengan H1N1. Untuk makluman, di sekolah inilah berpusatnya perkhemahan pengakap Pantai Barat Utara Sabah. Semoga selamat kita.

Gaaman said...

kesian budak-budak tu kepanasan, namun 'tabik' jga sbb dapat bertahan..
harap2 'minda' pengakap tu sentiasa sihat dan tabah menghadapi sebarang cabaran serta menghormati sesama insan.

Little Mike (LM) said...

kenapa tidak ada kempen 'topeng' untuk cegah penularan? berkumpul tanpa sebarang pelindung diri sekadar menyemarakkan kekhuatiran. Salah siapa nanti?