SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Friday, August 21, 2009

PEMIMPIN WANITA YANG CEKAL DAN SEMANGAT WAJA

YB.PUAN ANITA BARANTING (ADUN N.5 TANDEK)
&
PUAN LUVITA KOISUN (PEGAWAI DAERAH KOTA MARUDU)

18 comments:

SANGURU said...

kedua-duanya kawan saya. Kedua-duanya saya "marah2" kalau ada yang tak kena berkenaan rakyat. Kedua-duanya boleh terima. Ini sudah bagusss...

SANGURU said...

kedua-duanya kawan saya. Kedua-duanya saya "marah2" kalau ada yang tak kena berkenaan rakyat. Kedua-duanya boleh terima. Ini sudah bagusss...

Anonymous said...

hebat2 wanita KM ni..
SYABAS DAN TAHNIAH...

NONG said...

Saya kenal dan rapat dengan kedua2 pemimpin wanita yang hebat ini.
Mereka memang berjiwa rakyat dan sayangkan rakyat.

Anonymous said...

Hidup PBS!
Hidup MDKM!
Terima kasih SAYA ANAK MARUDU, SAM.
Lidah rasmi PBS.
Y. Berhormat memang pemimpin sejati TANDEK.

Sulaiman Hanim said...

Sayapun kenal YB Anita Beranting...Tetapi 1 saja permintaan saya kepada beliau supaya menyuarakan kepada pemimpin PBS yg sudah tidah lagi ingat pada slogan PBS "MEMBELA RAKYAT NEGERI SABAH" Sekarang ini bukan saja PBS membisu seribu bahasa tetapi PBS pun sudah menjadi Penghianat kepada Rakyat d negeri dan Negara Malaysia ini. Pengeluaran dan penganugerahan maykad Malaysia kepada rakyat asing sudah tidak d bahas dan d perkatakan lagi. Rakyat asing baru sampai 3 bulan kenegeri/negara ini sudah mendapatkan Maykad Malaysia. D manakah sudah semangat perjuangan dan slogan PBS kini?!!!?

Gaaman said...

Diharap keakraban/persefahaman kedua-dua pemimpin ini mampu memajukan KM..

One said...

Salute kepada kedua-dua Iron Lady kita ini!

Jagalah anak bangsa ini baik-baik. Nanti di kemudian hari, kami akan menjaga cucu-cicit YB & YBhg.

NONG said...

ITULAH yang kita harapkan..
IRON LADY!

SANGURU said...

Pembetulan kenyataan anony: SAM bukan lidah rasmi PBS. Harap maklum. Jgn marah. Saya ckp yg benerrr.

SONSOGON said...

pembetulan kepada anon juga: kedua dua wanita ini bukan anak jati KM..sya tidak ada komen apa2 terhadap wanita2 ini kerana sedia maklum seorang adalah pegawai daerah dan seorang adalah ADUN..

terus terang sya katakan,kedua duanya belum lagi layak diberi gerlaran IRON LADY.

ambaya said...

kedua2 wanita ini layak digelar iron lady.Kalaulah kamu tahu apa yang pernah ditempuhi oleh mereka, mungkin anda tidak akan berkata demikian.
Saya tidak perlu ulas apa yang mereka pernah tempuhi kerana mereka bukannya suka mencanang diri macam sesetengah orang yang hanya tahu bagi idea itu ini tapi menyusahkan orang lain saja.

Kalaulah kedua2 wanita ini tidak bertanggungjawab terhadap tugas hanya kerana kalian menganggap mereka orang luar KM, apa jadi sama KM? ingatlah saudara, dont judge a book without their cover.
Seharusnya kita bersyukur kerana mempunyai pemimpin dari luar yang cukup komited terhadap tugas mereka .Kalau di bandingkan dengan sebahagian pemimpin lelaki, wanita lebih bertanggungjawab.

Gaaman said...

Sonsogon, anak jati Tandek bukanla jaminan kaw tandek dpt dimajukan. Lihat sejarah dah berapa banyak ADUN Tandek(dr anak jati) tapi Tandek tidak juga berubah, masih perlukan pembangunan. Mungkin jga kitaorang perlu ada sedikit 'suntikan/kejutan' utk menyedarkan kita dr zon selesa agar terus berfikir, fikir dan fikir agar dapat bertindak utk memajukan Tandek/KM.

TOMPINAI said...

PERHATIAN KEPADA PARA PEMBACA SAM, SAM TIDAK MEMIHAK KEPADA MANA2 PARTI POLITIK. SAM HANYA MEYALURKAN MAKLUMAT YANG BERKAITAN DENGAN AKTIVITI/PROGRAM UNTUK RAKYAT. MEMAPARKAN KELUHAN MASYARAKAT DAN YANG SEPATUTNYA. ADALAH MENJADI HARAPAN AGAR PARA MEMBACA DAPAT MEMBEZAKANNYA. SETIAP ULASAN PEMBACA ADALAH TANGGUNGJAWAP PEMBACA. SAM TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB SEKIRANYA ULASAN ITU MENIMBULKAN PERSOALAN. PENGULAS SENDIRI YANG HARUS MENJELASKAN PERSOALAN TERSEBUT.

SANGURU said...

SAM buka ruangan komen secara terbuka untuk beri peluang kepada semua pembaca namun barang diingat setiap komen adalah tanggungjawab pengomen.

SANGURU said...

soal pemimpin, sebaik2nya, menurut Hukum Tuhan, pemimpin sesuatu kaum atau komuniti harus datang dari kaum itu sendiri (surah at-taubat). Sila baca entry Tazkirah diri, 21.8.09. Oleh yg demikian, tiap presiden parti bertanggungjawab memilih calon/pemimpin dari anak2 tempatan. Maaf kalau ada yang kurang senang. Saya cakap yang benar saja. Anyway, setakat yg ada sekarang, teruskan dulu. Sila beri sokongan utk rakyat.

Carl S. Adun said...

Puan anita sya kenal lama...sebelum beliau jdi wakil rakyat...ya la..harap2 beliau dapat membantu "urang Kita" di Tandek khususnya

Gaaman said...

setuju sanguru!, tpi hakikatnya wlpun dah merdeka 46 thn, 90% ketua jbtan persekutuan di Sabah disandang oleh 'dorang'. Lihat saja ba pengetua, gurubesar, Pk dll sapa yg sapu?..adakah org Sabah ni terlalu bodoh(shga x layak)?.