SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Monday, September 7, 2009

ADUAN: MENGAPA BUKAN KAMI?

(Nota:Memandangkan aduan ini belum menerima maklumbalas sewajarnya maka ia disiar semula. Harap maklum. Maaf atas kesulitan). Rahaya Cafe, KM: Pengadu kali ini ialah En. Nikman B. Arman (Lihat gambar), setiausaha merangkap ketua jurulatih, persatuan seni silat kuntan sembilan, Kota Marudu-Kudat. Kemuskyilan dan kekesalan beliau/persatuan ialah, mengapa kontigen silat olaraga Kota Marudu tidak mewakili Zon PBU Sabah sedangkan kontigen ini yang menjadi juara pertandingan yang diadakan di SMK Tandek, Kota Marudu sebelum ini, Mengapa tiba-tiba kontigen Kota Belud mewakili PBU ke peringkat negeri? Barangkali Pejabat Pekajaran Daerah Kota Marudu ada penjelasannya terutama pegawai yang dipertanggungjawabkan.

10 comments:

Anonymous said...

uiksss...berat sebelahhh...KM menang KB jalan? Uiiiinnnaaa...mcm ada tempang ini tau gang. Sabar aja la kamurang kuntan 9.

Anonymous said...

uinaaa..mana boleh macam ni..yg juara di ketepikan..nampak betul pegawai yang bertanggungjawab ada kaitan dgn pasukan KB..sabar sajalah geng..dah kena sogok kot tuan2 besar tu..

otakguru said...

hemmmm.. ini memang berat sebelah maknanya..mungkinkah ada sebab2 lain dari sudut teknikal..misalnya lewat hantar borang penyertaan, masalah pendaftaran dan sebagainya..mgkin ada penjelasan yang masuk akal tuan..
saber tuan...

ison said...

Hehe... kes macam ni pun ada juga pula di tempat kita ni. Ya, saya sependapat dengan otakguru. Apa pun, diharap semua pihak yang terlibat dapat menyelesaikan kemelut ini dengan cara baik tanpa menjejaskan hubungan baik setiap daerah PBU. Kita2 juga ni. Macam biasa juga bah. Utara.FM :P

Umar al-Longobi said...

letakkan sesuatu itu pada tempatnya, baru hidup aman. kalau salah letak, huru-hara kita! yg berkenaan bertindaklah segera. buat apa yg patut dibuat.. :-)

Balsam said...

Yaa...tul tu Umar...misti aadiL...

SANGURU said...

sy akan maklumkan perkara ini kpd kwn2 di pejabat PPD KM. Harap ada penjelasan yg konkrit. Sepatutnya tidak ada masalah sebab ini program pendidikan melibatkan pelajar dan PPD sepatutnya mengurus dgn baik2. Kita tunggu penjelasan.

SANGURU said...

ok, sy dah sms peg2 d PPD KM. Harap mereka beri penjelasan agar pihak pengadu berpuas hati. hari isnin mereka akan beri maklumbalas.

SANGURU said...
This comment has been removed by the author.
Bani Irwin said...

salam, ada siapa tahu nombor atau jurulatih kuntan 9 ni? atau mana -mana jurulatih kuntan 9 ? kalo ada sya mo minta.