SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Monday, October 26, 2009

Lensa Minda SAM

Datuk Masidi Manjun merasmikan pesta kubis 2009
Chef Wan sempat bergambar dengan peminat-peminat.
Chef Wan menunjukkan cara memasak kepada peserta-peserta pertandingan memasak.
Pelancong luar negara turut bersama di pesta kubis.
Para pengunjung dari perbagai Daerah di Sabah.
Gerai Pelbagai
Bambo Sound
Kumpulan Gong Ranau.
Antara kubis yang di pertandingkan.

10 comments:

maikong said...

wah..meria betul ini pesta kubis..oo..
tq tn aldus...paparan anda..

Little Mike (LM) said...

Semoga program seperti ini dapat memberikan momentum kepada industri tani desa dan terus berkembang di samping dapat melahirkan usahawan-usahawan berasaskan pertanian. Pesta kobis ini juga boleh dijadikan sebagai kalender tahun dalam program pelancongan dalam negeri untuk generate ekonomi sabah... Selain daripada itu dipertingkatkan usaha global dengan mengambil insiatif lebih ke depan untuk menjadikan Sabah sebagai pengeksport sayur-sayuran. Kepesatan era pertanian pasti menguntungkan industri desa atas pengenalan lebih banyak teknologi baru di samping kaedah-kaedah mesra alam yang dapat meminimumkan penggunaan racun. Ini juga memberikan karekter tambahan kepada pengusaha bagaimana untuk mengurustadbir wilayah tanaman termasuk jangkauan pasaran. Semua ini dengan sendirinya menyediakan masyarakat kita menjadi komuniti yang bersedia dalam serba serbi cabaran pertanian negara.

SANGURU said...

paparan lensa yg boleh beri banyak info khususnya di luar kundasang. Teruskan melensa.

Anonymous said...

Jutaan terima kasih saudara aldusuni kerana mengaddkan ntry berkaitan pesta di daerahku ini. Sekurang-kurangnya warga blogger suara anak marudu dan warga Ranau dan Kundasang boleh melihat sambutan pesta kubis dan durian d Ranau baru-baru ini melalui ruangan blog. Syabas dan tahniah...

maikong said...

saya sebagai warga km..berterimakasih kpd komen yg amat baik..dari anony 27/10@1240am..semoga perkongsian kita semua terpelihara..sekali lagi syabas tn aldusuni..nah woi owo aman ...royo on kow(SAM&KUBNET&UTARA>FM)..ini boleh membakar semangat kita..agar perpaduan dpt d kekalkan..

melati malam said...

melati jua di pesta kubis..tapi tiba lewat petang semua selesai ramai dah nak pulang untuk dtg malam..
yes i enjoyed malam show dan esoknya hingga malam lah melati di kundasang ..bermalam mula hanya ingat semalam then jadi dua malam pulak hehehe..

yang best dimohon melati jadi judge untuk baby nyer contest ...melati suka baby..children kan best lihat telatah mereka...

so I memang benar2 enjoy di pesta kubis kundasang 2009 sayang tak sempat ketemu SAM.

SALAM MESRA

Aldusuni said...

tq semua pengulas ...

Aldusuni said...

tq semua pengulas ...

NONG said...

Kita akan bertemu juga suatu masa nanti Melati..PASTI.. :D

Mr. Aki said...

pesta PATANI bila agaknya d buat d tandik