SAM

SAM

Followers

Monday, October 19, 2009

PEKELILING SAM BIL.1 /2009

Salam sejahtera kepada semua staf SAM dan para pembaca SAM. Sejak kebelakangan ini ada usaha untuk merosakkan reputasi penulis dan SAM. Berbagai teknik digunakan oleh para anonymous untuk memburukkan keadaan, sehinggakan ada yang mencop tekong sendiri sebagai pensabotaj SAM! Justeru itu, pihak AMT SAM mengingatkan agar semua pihak tidak terpedaya dengan usaha buruk pihak/individu tersebut. Ini menunjukkan betapa SAM semakin unggul dan berwibawa dalam menyampaikan berita serta isu-isu semasa. Sebagai media alternatif, SAM akan terus berdiri sebagai satu media mesra rakyat dan rakan kerajaan.

13 comments:

maikong said...

ya tn tekong..SAM semakin unggul dan ramai peminat..maka itu sebabnya..ramailah yg akan menulis, membaca dan lain2 lagi.dlm dunia maya memang ramai yg berani menulis(apa saja) yg waktu itu difikirkannya..
so saya fikir..perlu juga kita membaca berkali2 tulisan kita sendiri sebelum ..kita POST kan..(sedar apa yg kita tulis)..

cifu63 said...

sejak sy jadi pembaca SAM ,saya telah mendapat byk maklumat2 yg berguna, para anonymous tolong jng rosakkan SAM,sebagai pembaca yg ingin saya nampak adalah komen2 yang ngam dengan tajuk.maafkan saya..

BUNG ADI said...

tq tn maikong dan cifu63, berdasarkan komen tuan dan yg lain2, Pekeliling Bil.2/2009 khas utk staf SAM akan dikeluarkan dalam pejabat SAM sahaja.

DINAKAN said...

Syabas dgn pekeliling ini tuan... Bagaimanapun, rasanya adalah lebih baik jika kita dapat keluarkan lagi pekeliling kedua dengan kerjasama Unit ICT JPM, Unit ICT MAMPU dan unit Khas ICT Malaysia agar mudah link kepada tatacara kelakuan penyelahgunaan SAM oleh pihak berkaitan dalam ertikata lain memanipulasikan SAM.

DINAKAN said...

selain itu, kita akan dapat maklumat segera melalui akta komunikasi 1987. dengan kerjasama PDRM.

maikong said...

saya setuju cadang tn Dinakan..sejajar dgn populasi yg meningkat di SAM.....dan ini adalah hak/tanggungjawab para bloger bersepadu...

Little Mike (LM) said...

sebagai staff SAM, saya berdiri teguh di belakang kepimpinan tn Presiden dan syaf kepimpinan. Tidak ada yang menggugat prinsip saya dalam SAM kecuali.... (ini biar saya fikirkan sendiri-kerana sya jelas dengan pendirian saya kenapa saya mahu menjadi sebahagian daripada SAM dan semua staff SAM yang lain juga bersetuju dengan idea penubuhan SAM)

Jadi kepada staff SAM - Fokus dan berpeganglah pada PRINSIP dan integriti. Kita adalah agen sosial yang percaya dapat mengubah sesuatu walaupun dalam bentuk penulisan. (Dengan izin-Nya, SAM pada masa akan datang akan berusaha melakukan aktiviti kemasyarakatan)

MINDAGURU said...

Kepimpinan tuan sebagai tekong (presiden SAM) telah terbukti membawa kejayaan pada SAM. Saya setuju dgn LM dan doc bahawa tulisan2 dalam SAM sebagai agen perubahan telah dan akan terus membuka minda pembaca.

salam..

Umar Safri said...

mereka yg rasa tergugat akan melakukan apa saja walaupun menyimpang drp prinsip2 kebenaran. namun, percayalah bhw SAM tidak ingin bermusuh dgn sesiapa. kalaupun kdg2 ada yg terasa pedas, ia sebenarnya utk kebaikan sejagat. jadi, marilah kita bersilat di pentas terbuka secara sihat.

SUARA RAKYAT P.185 BATU SAPI said...

Harapan saya Bloger2 KM dan SAM ini kesemuanya adalah anak Jantan dan pembela kepada Rakyat dan negeri D bawah bayu serta Negara ini.....Perjuangan kita baru saja bermula....Jangan mudah berputus asa teman2 dan Kawan2 ku...Terutamanya Sdra Ku Maikong...Kong ada sudah Kawasan MP tempat mu mau tanding PRU Ke-13 tu nanti?

maikong said...

memang tempat sentiasa ada ..tn p.185 batu sapi..mari kita melobi..ha,ha,ha....rasanya belum lagi ke itu bah bosku...

Anonymous said...

Maikong,Melobi ni satu cara yg bagus juga...Tetapi bukanlah satu jalan yg terbaik utk mendapatkan kedudukan.Yg terbaik adalah jika kita mempunyai cita2 utk berpolitik dan memang terbiasa dengan Pengundi dan Penduduk d seluruh Kampong....Anda akan d Lobikan oleh Pengundi/Rakyat mu didalam Kawasan Pilihanraya mu itu sendiri...Tdk perlulah mendabik dada mu Kong....he he he.Percayalah saja pada diri mu dan Dada/Qadar... (SRP.185BS)

maikong said...

ok bosku..srp.185 bs..