SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Monday, October 12, 2009

REPORT CARD...

INI kad yang paling orang minat namun ramai yang gementar kalau terima report card. Zaman persekolahan dulu saya suka tunjuk pada mak bapak kerana report kad saya N0.1 tapi bila masuk U...Hmmm, segan juga nak tunjuk pada cewek opss kawan sebab nyawa2 ikang...bayangkan pula kalau YB2 atau MP2 kita guna kad laporan juga. Apa agaknya nombor dan warna YB/MP anda di sana? Kami di sini rasa2nya No.1 kalau pasallll......kerana itu yang DIDAHULUKAN dan itu jua yang DIUTAMAKAN iaitu SAHABAT2 dan rak yat. HMM, bagaimana agaknya kalau tiba2 anda menerima komen dari guru kelas opss CM,PM;"Syabas bagi yang cemerlang dan cuba lagi di tahun hadapan tapi kalau rasa tak sesuai dan tak patut, JANGAN CUBA2 DI PENGGAL AKAN DATANG:

14 comments:

MindaGuru said...

Pada saya SAM patut mendapat tempat No 1,dlm mengetengahkan isu2 rakyat di KM..harap tidak berhenti..
terus perjuangkannya tuan..

SANGURU said...

tq. Teruskan tuan menyumbang karya yg bermutu tinggi dalam SAM. Harap ada penulis baru menyumbang karya.

SANGURU said...

tq. Teruskan tuan menyumbang karya yg bermutu tinggi dalam SAM. Harap ada penulis baru menyumbang karya.

SANGURU said...

tq. Teruskan tuan menyumbang karya yg bermutu tinggi dalam SAM. Harap ada penulis baru menyumbang karya.

SANGURU said...

tq. Teruskan tuan menyumbang karya yg bermutu tinggi dalam SAM. Harap ada penulis baru menyumbang karya.

SANGURU said...

atukkkoi, siouuu berulang2 plak komen sy. Conection prblems ni.

Umar al-Longobi said...

yg paling merisaukan sy adl `kad` yang bakal diberikan di padang mahsyar kelak. adakah dari kanan atau kiri...?

maikong said...

saya rasa mengetengahkan isu2 rakyat belum cukup utk sam dlm card no1..mengetengahkan+penyelesaian/penjelasan..sangat2 diperlukan..so prgm bersama YB...boleh memudahkan penyelasai dibuat..baru boleh dan report card no1..dari rakyat dan CM/MP..

Anonymous said...

Betul tu Maikong, Selagi Kawasan KM dan sekitarnya masih d ketogerikan Kawasan berkependudukan termiskin d dlm Negara Malaysia selagi itu SAM belum boleh d Iktirafkan no 1 Ngo @ Bloger......Ibaratkanlah SAM sebagai Altarnatif sebagai badan NGO yg boleh membela Nasib Rakyat d KM dan seluruh Negeri Sabah...Jangan baru naik setepak sudah merasakan GAH dan konon menjadi Pembela HAK Rakyat dan konon2 hendakkan title Kad No:1......Masih terlalu jauhlah....Fikir2kan sendiri dan buat catatan permasaalahan yg sudah tuntas d buat....Ok

Mr. Aki Abad 21 said...

maikong/anon
ulasan yang bagus...semoga pakara ini urang2 SAM pikirkan.

SAM said...

Tuan2 yang kami hormati,
kami bukan No.1 dalam hal yg tuan nyatakan, kami No.1 dalam konsep "Blog Bersekutu berkonsepkan 1Malaysia".

Kami baru setahun jagung...masih terlalu banyak kekurangan, teguran membina amat diperlukan, sokongan juga diharapkan.

maikong said...

ya sam, saya juga faham..so harapan saya semoga paparan2 SAM akan membuka mata para berwajib/yb/mp..utk sama2 mendapat penyelasaian yg baik...utk kebaikan KM

Anonymous said...

Salam buat semua. Seorang pemimpin @ orang besar sewajibnya ada mempunyai "Report Card" untuk mengetahui akan kelestarian dan kemandirian perjuangannya. Dengan adanya kad tersebut bolehlah mereka-mereka itu mengetahui akan keadaan SEMUA rakyat dibawah tanggungjawab mereka. Jangan nanti menyesal tak sudah di kemudian hari dimana apabila sahaja terjadi bangkangan ataupun perlawanan, orang besar @ Pemimpin berasa kebijaksanaanya diragui. Tambahan pula jika semasa itu kedudukan orang besar hampir-hampir runtuh... demikianlah yang terjadi pada rakyat Sabak, Melaka 496 tahun dahulu. Titah Sultan Mahmud, rakyat Sabak tidak patriotik kerana tidak membantunya menentang Portugis. Balas Tun Fatimah, "Itu semua salah sultan sendiri. Selama ini sultan tidak pernah mempedulikan mereka.".. Renung dan fikirkan.

SANGURU said...

anony 9 pm, tulisan/komen tuan bagus sekali. Sy amat tertarik pasal "patriotik " dan "ketidakpedulian" itu. Tuan berjaya menyampaikan masej yg jelas dgn cara bersahaja tapi mengujakan. Teruskan ziarah dan menitipkan komen meskipun sekadar anonymous. Anonymous spt tuan yg SAM perlukan...
"jangan meminta kesetian, takala kita sendiri tiada kesetiaan" - lebih kurang begitukah tuan? Hehehe...atau
"jgn menagih simpati, sdg diri sendiri kurang empati"...