SAM

SAM

Followers

Thursday, October 22, 2009

SENYUM PAGI ....(SIRI 4)

8 comments:

maikong said...

iyaaa..menyesalpun tiada guna....

NONG said...

ada kawan beri kata pujangga... "Hanya perlukan satu langkah betul untuk memperbetulkan beribu langkah salah yang terdahulu..itu pun jika kita benar2 yakin dan ikhlas"

Anonymous said...

Pentasanlah Dr.Max dulu2nya mengatakan yg Sanguru pro Pembangkang sewaktu PBS menerajui Negeri Sabah.Taulah saya sekarang rupa2nya Sanguru ni penyokong terkuat UMNO.Resignlah Sanguru jadi Guru kalau mau ber cita2 memasuki Politik. Nanti Sanguru sakit Jantung pula tidak kesampaian masuk Politik secara terang2an.......Kalau Sanguru sudah berada d alam Politik maka Sanguru akan merasakan kelainan dari hari ini...Sekarang Sanguru boleh mendabik dada dan pintar berkata kata serta bersuara.Kalau sudah d dalam Padang berpolitik saya takut apa juga Impian dan Pemikiran Sanguru tidak kesampaian dan tidak akan tertunaikan...hehehehehheheeeheh

BUNG ADI said...

wow anony lagi. Tq kunjungan.
Tuan masih berpeluang merenung kembali karikatur kartun utk mendapatkan maksud dan masej sebenar sang pelukisnya.

Dan jika tuan ketemu Dtk Seri Maximus, elok double check fakta pertuduhan tuan. Saya yakin DS akan buat beberapa pembetulan.

Ttg cabaran2 tuan itu, sabar2 saja tuan. Tuan dululah ya. Tqqqq...

Anonymous said...

Salam buat semua..
lama sudah rasanya saya tidak 'join' forum maya ini.
bagi pendapat saya mudah , fahami lirik lagu WARISAN ini :

Nenek moyang kaya raya,
Tergadai seluruh harta benda,
Akibat sengketa sesamalah kita,
Cinta lenyap diarus zaman.

Indahnya bumi kita ini,
Warisan berkurun lamanya,
Hasil mengalir ke tangan yang lain,
pribumi merintih sendiri.

Adakah kita mahu ianya terus-terusan berlaku sedemikian? Buat semua sama-samalahkita bersatu padu dan bekerjasama agar nasib rakyat terus terbela. Di tangan kita jugalah terletaknya amanah untuk menentukan siapakah pembelanya?

BUNG ADI said...

namun 1 yg saya sangat2 setuju dgn anony 11:43 ialah - politik mengubah seseorang. Benar berdasarkan kebiasaan yg kita nampak. Kerana itulah tuan, wpun saya kelihatannya "berpolitik" namun hakikatnya saya bukan org politik dan tiadalah bercita2 besar berpolitik. Saya cuma ingin melihat kesejahteraan seperti juga tuan, maka mau tidak mahu ada kalanya harus membicarakan, menulis, melukis ttg nya, apatah lagi jika ada kelihatan sesuatu yg perlu dibaiki seada2nya. Dan saya fikir, ia bukan 1dosa besar kepada agama, bangsa dan negara kita. Tq

Anonymous said...

Lukisan Sanguru ni sudah berubah bah kan...Mula2 huruf2 U M N O, Jadi komen2 d atas tu pun sudah beruabh maksudnya kan !!!...Sanguru jangan main suruk2 bah... Belajar mahu jadi pemimpin ni kita jangan tanamkan sifat2 begini nda bagus...!!!!

BUNG ADI said...

aik, bila masa berubah? Mcm2 la anony ni...
Sengaja bah kan tuan buat lawak kasi hibur kwn2...hehehe. Releks bah non, santai2 saja kita.