SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Tuesday, October 20, 2009

SENYUM PAGI....(SIRI II)

Biarlah gambar bicara. Para pembaca lebih arif membuat tafsiran...

8 comments:

maikong said...

umno vs usno = perpecahan....

SANGURU said...

Mari belajar bahasa "jepun":

"asonootamuno" bahasa "jepun" yang bermaksud tiada suda tomato...
"nokurotuasono?" bermaksud mengapa tua sudah si ono?
"nopapisnootpbs" pula bermaksud papan lapis itu tipis...

SERONOK BELAJAR MAIN BAHASA!...

SUARA RAKYAT SABAH said...

Kesilapan Pemimpin kita tidak seharusnya kita mengulanginya dihari ini....Apa yg Sanguru lukiskan itu dan belajar main bahasa ini benar2 kita rasakan dan kita boleh terjamahkan hanya d dalam hati sahaja...Makah ada baiknya d Zaman IT ni boleh juga kita nulis2 soal Permasaalahan HATI dan PERASAAN kita melalui Blog2 yg kita buat....hehehe

Anonymous said...

Kalo d lihat kemahuan pelukis ni dia mahu yg UMNO tu mewakili kawasan Utara Sabah? Kerana itulah pelukis ni kurang senang dengan MP KM dan Pemimpin PBS yg ada sekarang...Kita kenalah menerima hakikat yg sebenarnya.Jangan kita mendabik dada hanya dengan satu kejayaan sahaja disamping itu ukurlah baju dibadan sendiri... angan sesekali mengatakan diri sendiri saja yg betul dan pintar didalam segala urusan...!Maaf ja kita ada yg terasa.....

SANGURU said...

hehe...sy x terasa, cuma nak kata: tafsiran sdr anon x betul, andaian tuan jg sipi. apa2pun...kerajinan tuan ziarah de' SAM amat2 dihargai.

SANGURU said...

pi utara maksudku bukan utara sabah. Maksudku, utara semananjung. Kr itu yg saya lihat ketika itu. UMNO ketika itu kroni sana sini. Sebagai kartunis, benda spt itu cepat saja menjana idea...

sdr anony, kartun ini sudah lama dilukis dan disiarkan dlm blog peribadi saya suatu ketika dulu, sebelum pun UTARA SABAH tiba2 ada aura spt skg.

Anony, sy tahu sdr jg pejuang, anak utara Sabah. Berjuanglah utk utara. Dgn cara, kemampuan dan kapasiti sdr. InsyaAllah...sdr (dan rakan2) akan tercatat dalam sejarah.

SANGURU said...

adapun anony mengatakan saya kurang sennag dgn MP dan para pemimpin PBS pun tidak tepat.
1. Baru semalam saya dn dtk max bersms. Ucap tahniah. Kawan lama.
2. Baru ptg tadi sy bersama YB anita di mimos. Siap post lagi.

Anony, cubalah utk lebih mengenali jiwa raga insan yang bergelar sanguru ini...dia tidak lah terlalu miskin peribadi dan tidaklah terlalu tinggi ghairahnya utk menjadi seperti yg sdr nyatakan.

Anonymous said...

Kerana aq seorg yg mc lg terlibat d dalam gomen...Kalo aq tidak lg d dalam gomen pasti aq tentang ko menteri...hehehehehehe