SAM

SAM

Followers

Saturday, October 10, 2009

TAHNIAH

AHLI PARLIMEN P.168 KOTA MARUDU
Warga SAM mengucapkan setinggi tahniah kepada Datuk Dr Maximus J Ongkili, Menteri Sains dan Teknologi, Ahli Parlimen P168 Kota Marudu atas penganugerahan pingat DGSM oleh TYT Melaka yang membawa gelaran 'Dato Seri' pada 10/10/2009.

11 comments:

BUNG ADI said...

tahniah datuk. Sayangi rakyat..........

maikong said...

tahniah datuk..sayangi rakyat,dampingi mereka selalu,sayangi tanah2 pusaka.....

MINDAGURU said...

Tahniah dato seri, kami masih memerlukan dato..

Little Mike (LM) said...

Tahniah DATUK. mudah-mudahan semakin bertambah SERI Kota Marudu

BUNG ADI said...

manusia mati meninggalkan NAMA. Kita sedia maklum maksudnya.

Jusmijo said...

Tahniah Dato Seri!

Sulaiman Hanim said...

Tahniah Dato Seri Dr Max d atas penganugerahaan Pangkat DGSM yg membawa gelaran Dato Seri........ Cantik juga tu d Anugerahkan Pangkat ni...Tetapi saya ingin mengingatkan YB Dato Seri supaya berani bercakap dan memperingatkan kepada Pemimpin 1Malaysia d atas Penganugerahan MYKAD MALAYSIA kepada Warga Asing dari Philippine,Indonesia,India dan Pakistan ni bah juga....Jangan sudah mempunyai Kedudukan dan Pangakat sudah menjadi Bisu seribu bahasa Dato Seri....Sayangilah Anak dan cucu kita d Negeri Sabah dan negara malaysia ini....Pemberian/pengeluaran MYKAD MALAYSIA kepada PTI dan orang Asing ini bukanlah melembangkan KEBAIKAN dan KEBAGUSAN...Tetapi MENGHAKIS dan MENYUAPKAN NASI kedalam mulut mereka dan kemudian mereka akan gigit tangan yg memberikan nasi tersebut....Fikir2kanlah Dato Seri Dr.Max......Pangkat dan Kedudukan hanya sementera sahaja bah itu....

BUNG ADI said...

ya, demikianlah adat dunia. Tiap anugerah/kedudukan/kuasa/dll ada tanggungjawabnya. Bukan senanggg...yg penting berusaha, klu gagal, biarpun org kata, kita ada jawapan yg org boleh terima, namun jika tak berusaha menunaikan hak/tanggungjawab, apapun alasan kita, org susah terima.
KITA SEMUA ADA HAK DAN ADA PULA TANGGUNGJAWAB...dan tiap kita akan dipertanggungjawabkan kelak...

Sam. Malaysia7 said...

Yah betul sia sokong tu SH dan SANGURU....Harap2lah Dtk Seri Dr Max...Sebelum anda menjadi Presiden PBS ni anda usahakanlah menaikkan Perekonomian Penduduk/Pengundi d Kawasan anda.Tunjukkanlah kepimpinan anda,akar Umbi penyokong PBS seluruh Sabah bukan hanya dari KM Datuk Seri...D sini banyak lagi CABARAN dan DUGAAN nya...Bukan hanya C Jhony Mositun sahaja yg mahu d jaga d dalam PBS ni...he he he. Cita rasa Datuk Seri Dr Max kan masih jauh....Cara anda berfikir juga "WAJIB" jauh dan kehadapan.....Fikir2kanlah.

BUNG ADI said...

sepanjang pengetahuan saya datuk seri ini memang berpandangan jauh...sangat jauhhh sampai angkasa...melangkau bukit bukau dan teluk lautan, hingga ke bintang...maka rakyat mengharap bila dah capai bintang di langit, rumput di tanah dilupa jangan.
KASIHI RAKYAT, RAKYAT MENGASIHI.

Sam. Malaysia7 said...

Apakah yg telah d Rancangkan/laksanakan Dtk Dr.Max d bawah kepimpinannya semenjak dia menjadi YB MP d KM? Sekurang kurangnya menaikkan taraf Perekonomian Pengundi/Penduduk d KM dahulu d buat dan d Laksanakan oleh beliau....Dtk Dr.Max baru saja menduduki kerusi Menteri MOSTI tu....Pencepaian d utamakan terdahulu d Kawasan sendiri...Paya saja menjadi MP d KM berpuluh puluh tahun jika Gagal untuk Membangunkan Rakyat/Pengundi sendiri...Kan d dalam kerajaan BN ni memang segala-galanya serba mudah/senang...Bukan seperti sewaktu membangkang dulu Dtk Dr, 100 hari saja Tema SABAH BARU yg d laung2kan oleh Tun Mahatir dulu untuk membangunkan Negeri Sabah dengan kata2 Pembohongan no: 1 kepada Rakyat d negeri Sabah ini.....Memang SAH betul Rakyat/Pengundi orang2 Sabah ni SAH BODOH dan BUTA FAKTA...!!! Dan T.Mahatir sendiri mengatakan "MELAYU MEMANG MUDAH LUPA".......Ini Fakta, fikir2kan lah.....