SAM

SAM

Followers

Friday, October 2, 2009

TEKONG SANGURU BERSAMA BAKAL PEMBACA SAM

DATUK JAHID JAHIM
(Pembaca SAM)
SANGURU bersama DATUK JAHID JAHIM dan beberapa orang rakan di Restoran Rahaya.

14 comments:

Anonymous said...

promosi tikung sam kaini?kuangkuangkuang. kamurang di sam inda jeles ka c sanguru saja yg toppp? Kuangkuangkuang!jgnlah bah malampau nanti jeles yg lainlain. Kuangkuangkuang. Jeles nanti dj2 kamurang lainnn...
Sanguru peralatkan kamurang sija baitu.hehehehe...

Anonymous said...

aNON KUANGKUANGKUANG..., JANGAN JADI BATU API...INDA BAGUS BAH..ODDOIII MA DIKA ITI...HEHEHE...

Sulaiman Hanim said...

Anon d atas ni saya fikir2 dia adalah pesaing kepada Sanguru bah mungkin...D dalam diam2 rangking dia sudah jauh ketinggalan mungkin kan d bawah? Harap2 kepada Sanguru jgn cepat naik darah dan melenting. Itu hanya baru permulaan saja tu...Jika takut d lambung ombak jangan berumah d pesisir Pantai Sanguru...Ini adalah adat bah selagi kita masih hidup. Kalau sudah kita tdk ada d Dunia ini tdk ada yg akan komen lagi tu...K Keep cool bro..!!!

Little Mike (LM) said...

haha anon.. meriah rasanya dengan kehadiran anon ni...

Usah perlu bimbang anon. Saya dan rakan2 lain melihat semua ini perkara yang baik. Soal siapa top dan siapa bukan top itu tidak menjadi keutamaan saya dan rakan2 dalam SAM.MUAFAKAT penting sekalipun ada orang lain memerhatikan lebih kepada individu tertentu.

Soal SANGURU, kami berbesar hati dengan peranan dan sumbangannya. Anon tidak akan nampak ikatan yang terjalin antara kami. Anon setakat ini mengakses pandangan dalam minda sendiri berpaksikan paparan gambar. Yang menjiwai ikatan SAM ialah persefahaman kami melalui wadah yang sama. Masing2 ada blog dan lihatlah blog mereka secara personal. Pandangan bersifat peribadi terkandung di sana. di SAM, kepentingan berbakti diutamakan... Jadi harap tidak nilai keterampilan individu dalam SAM. LUahkan pandangan peribadi anda di blog mereka kalau Anon rasa anon ada kaitan berbentuk masalah dalaman keperibadian dengan saya atau dengan penulis SAM yg lain. :D

Paparan gambar dalam Blog SAM berpaksikan langkah pertama. KEJUJURAN SAM BERBAKTI

Anonymous said...

Betultu anony.. nampak gaya ruangan maya ini sudah jadi ruangan publisiti ataupun ruangan iklan. Asyik-asyik post gambar dengan orang itu ,orang ini , menunjukkan kuat pengaruhnya bah itu. Boringlah macam ni. bagus baca kartun lagi baik..heee..heee..hee...kuanggg...kuang....kuang...

maikong said...

ya..anon..kau baca sajalah kartun kau 2...habis cerita..kuangg..kuang..kuangg

Sulaiman Hanim said...

Brother JJ...Anda sudah mau dekat 1term menjadi Ketua Pemuda PBS Pusat,Saya harap Bro JJ bersuaralah sedikit tentang permasaalahan Pengeluaran Mykad Malaysia oleh dalang2 sama ada Pemimpin2 dari dalam Komponen BE END atau dari kakitangan JPN Sabah/Petaling Jaya tu sendiri...Semasa menerajui Pemuda PBS tu WAJIB juga anda bersuara bah...Bro JJ tidak ingat akan anak cucu/cicit kitakah d negeri Sabah ni? JPN dan Pemimpin BE END ni sudah keterlaluan bah saya rasa. Bro JJ jangan play safe dengan kedudukan tu.ADUN Temparuli,Ketua Pemuda PBS Negeri dan Pembantu Menteri tu sekejap saja Bro,Post d Dunia sahaja tu....Kebinasaan Generasi kita d Negeri Sabah (Dalam Negara Malaysia)gara2 Penganugerahan Mykad Malaysia ni bukannya satu cerita Dongengan dan mengarut Bro JJ....Saya tidak mahu anda menjadi Pehlawanlah tetapi semenjak PBS berada d dalam BE END ni Pemimpin PBS keseluruhannya sudah seperti Kerbau d Cucuk hidung bah...!!! Sudahlah membiarkan penghianatan berlaku d dapan mata sendiri... Penganugerahan mykad ni bukalah boleh d persenda sendakan bah ini brother.... Lihat sahaja Pakistan,India,Philippine dan Indonesianya berapa juta orang sudah yg mendapatkan Mykad brother? Mereka sudah mendapatkan "HAK" yg sama dengan rakyat Watan d negeri Sabah/ Malaysia bro...Bro JJ seandainya anda bersuara untuk kepentingan Rakyat Negeri/Negara ini dan anda d ambil tindakan oleh Pucuk kepimpinan Parti Bersatu Sabah,(Seperti Dr Chong Eng Leong) Saya dan Rakyat Sabah sedia membela anda d hadapan Presiden Parti Bersatu Sabah dan mensyorkan supaya Motto PBS "BERJUANG DEMI RAKYAT NEGERI SABAH" akan saya minta d gugurkan. Kerana PBS tidak berhak lagi menggunakan Logo dan motto tersebut.Kerana PBS sudah tidak termampu menjadi Pehlawan Rakyat d Negeri Sabah dan Negara Malaysia ini......

BUNG ADI said...

alamak terkena lagi. kawan dlm SAM dah jawab maka tidak perlulah saya jawab panjang. Staf dalam SAM bukan lembu yg saya boleh cucuk hidung dan saya juga bukan gembala lembu. Kalau orang nak puji, silakan, nak kutuk pun silakan. Tq.

Anonymous said...

Bagus SANGURU. Nampaknya tuan sudah mula pandai mengawal permainan maya ini. Keep Cool bro.. sebagai bakal seorang pemimpin berkaliber , semuanya itu perlu ditempuhi ,jangan cepat mengelabah bila dikritik dan jangan cepat lupa diri bila dipuji. "No Pain No Gain"...Keep it up SAM. I always support your all as far as it is relevant.

Sam. Malaysia7 said...

Betul tu YB Datuk Jahid, Teriaklah sedikit berkenaan dengan pemberian IC kepada PTI tu bah....Hak kita juga Rakyat Negeri/Negara Malaysia tu...Kenapa mau takut dengan C Musman dan Huguan PBS tu.Kalau Dr Chong d ambil tindakan Disiplin gara2 menyuarakan pendangan soal PTI kenapa sampai membuang AMT PBS? Pemimpin PBS ni pun sudah jadi Pengacutlah saya tengok2!!!Tdk ada satu orangpun lagi Pemimpin BE END khasnya yg Bukan dari UMNO berani bersuara gara2 Kedudukan dan Pangkat yg d sendang dan d berikan oleh BE END!!! Harap2PRU ke-13 nanti BE END akan kalah d seluruh Negaralah...Sama2lah kita Rakyat Negeri Sabah dan Rakyat d Negara Malaysia berdoa akan Musibah dan kekalahan BE END d masa yg akan datang, Pemimpin BE END tidak mengendahkan lagi permasalaahan Rakyat d dalam Negara ini. Terutama sekali Pengeluaran Mykad Malaysia...Mereka lah yg menyokong untuk pengeluarannya lagi.

BUNG ADI said...

cerita gambar di atas begini. Saya dan Tom mcm biasa melepak kedai kopi mlm tu tunggu2 klu2 ada pengadu kalangan rakyat biasa. Lawa baju sya mlm tu sb baru dari majlis raya dtk max/yb anita.
Sdg siuk2 kami minum, dtg Dtk JJ dan rombongan. Lain2 meja kami minum. Bila pulang, sdr webley mantan KP PBS perkenalkan Dtk JJ pd gang2 SAM, maka terjadilah posting...
Moral cereta ini: saya bkn terkejar2 org besar dan menempel2 bergambar utk dipost2. Dlm SAM ini pula, sy sekadar ingin memberi panduan dan mengikat perpaduan...itupun atas permintaan anak2 muda KM yg berjiwa besar. bila SAM ni dah teguh dan benar2 boleh berjalan BETUL, sy keluar juga. jika ada daerah lain nak minta bantu2, ok sija...mungkin ngam buat SUP (SUARA URANG PITAS)? Hehehe...
So, tolonglah jgn salah anggap yg saya mo naik melalui SAM dan sebagainya. Rasa2nya be 4 (bukan Be End tau) tubuh SAM pun sy dah ada nama bah...(nama saya androd sadian. Hehe...)

Anonymous said...

Hehehehe...ada juga orang tu yang suka menempel2...tekejar2...

SOMEONE said...

Sabar ba kau Sanguru..jangan layan baa ni anon2 ni.makin kau layan makin susah kau kawal diri dan segala kata2..
Paling bagus ialah biarkan saja anon2 itu menyalak macam anjing. yang mana perlu pertahankan,ba pertahankan. jgn lampau tunjukkan emosional..

BUNG ADI said...

hehehe. Nmpk mcm emosional dan keras, bunyi aje tu, sdg senyum2 sambil baring2 menjawab komen2. Ni semua permainan psiko, permainan minda, permainan taktikal, tenyu ada sebab sesuatu soalan, dan tentu ada sebab cara dan jawapan sy.
Tq anony semua esp someone yg beri nasihat bagus punyer...