SAM

SAM

Followers

Wednesday, November 4, 2009

PENYAMPAIAN BANTUAN BENCANA

Petang tadi, Pegawai Kemajuan Rakyat (CDO) N.5 Tandek iaitu En.Sukimi Soyoh telah menyampaikan bantuan zink kepada mangsa kebakaran rumah di Kg.Timbang Batu iaitu Pn.Onduyutong Bt Amau.
Semoga bantuan kecil ini dapat meringankan sedikit bebanan keluarga ini.
Untuk mengetahui perkembangan ADUN N.5 Tandek, sila layari

19 comments:

Anonymous said...

aktiviti pejabat ADUN tidak harus menggunakan blog suara anak marudu, nampak sangat SAM ini semakin di peralatkan.

Little Mike (LM) said...

anon...
tanggungjawab rakyat yang dipikul pemimpin adalah tanggungjawab SAM juga untuk menyatakan peristiwa yg berlaku di sekitar Kota Marudu. LIngkungan liputan SAM bukan sahaja melibatkan aktiviti YB,MP tetapi sebarang aktiviti yang melibatkan program-program rakyat termasuk kerja-kerja kemajuan.

usah prejudis kepada SAM. Apa yang mereka telah lakukan ialah perkara yang baik dan harus diberi SOKONGAN.

Anonymous said...

Anon 6.31,
Saya fikir, SAM bukanlah diperalatkan tapi mungkin kita lihat SAM seperti diperalatkan.
Saya setuju dengan pernyataan sdra LM iaitu SAM memikul tanggungjawab menyatakan peristiwa yang berlaku di sekitar KM atau sebarang aktiviti kemasyarakatan.
Dari satu sudut, sebagai badan penting di sesuatu kawasan, ADUN memang perlu ada wadah sendiri untuk mempamer aktiviti2 yang berlaku di sekitar tempatnya. Tidak rugi jika ADUN ada blog sendiri dan tidaklah asyik menumpang di SAM.
SAM sebagai badan berkecuali harus fleksibel dan duduk di tengah-tengah, tidak terlalu menjatuh atau menjulang satu-satu pihak. Ada 'nada-nada' bilang Sangguru boh...

BUNG ADI said...

sy peka dengan komen anony dan berharap sangat2 kerisauan tn anony tu x jadi kenyataan...amin.

BUNG ADI said...

buat masa ini SAM masih mengamalkan kosep KERENCAMAN paparan. Maksud saya, bak kata pepatah "boy-boy KM", orait nopoh, tapi bak kata orang2 tua di kg2; "kada padadarakai boyoboh..." (no translation. susah mo kasi terjemah....

Gaaman said...

SAM teruskan paparan yg menunjukkan warga KM 'dinamik'.

BUNG ADI said...

setuju dgn gaman. Mari sini sri menanti tuan, sy belanja makan. Tengah pekena rojak ni tuan. Aluuuu nyamai giler. Hehehe

NONG said...

Salam perpaduan dan salam 1Malaysia..
Saya tertarik dengan komen para anon yg menuduh SAM diperalatkan oleh pihak ADUN untuk menyalurkan maklumat..
Oleh kerana saya yang buat entry ini, sya ingin menerangkan sedikit berkenaan hal ini.
Untuk pengetahuan pihak anon, maklumat ini sudah pun saya masukkan dalam blog ADUN di sini http://dun-n5-tandek.blogspot.com.
Oleh kerana blog itu masih baru dan masih kurang yang dapat akses, maka atas tanggungjawab sya sebagai staaf SAM juga merangkap pegawai IT di pejabat ADUN, maka dengan itu saya postkan juga di sini untuk tatapan umum bersesuaian dgn SAM yang kini menjadi tumpuan umum.

Maaf jika entry ini menyinggung banyak pihak lebih2 lagi rakan2 SAM yang lain.

BUNG ADI said...

SAM menghargai semua tulisan terutama berita dari lokasi. Teruskan nong. 1st hand data orang bilang. Inilah keistimewaan SAM.

Little Mike (LM) said...

Kepada anon sekali lagi...

Ini sahaja yang saya dapat katakan nong, TERUSKAN paparan yang baik. Saya sentiasa menyokong program2 baik untuk rakyat. Di manakah kesilapan program yb untuk rakyat jika yang dibantu itupun rakyat?

SAM juga bersuara untuk rakyat. Apakah kekurangan SAM bila memaparkan kelegaan rakyat bila dibantu???? Sya rasa di dalam memaparkan kebaikan untuk rakyat, yang dijulang disini ialah RAKYAT. YAng MENANG di sini ialah konsep RAKYAT DIDAHULUKAN, PRESTASI DIUTAMAKAN.... Bukankah ini yang kita perkatakan selama ini?? membantu di dalam apa cara jua yang dapat mengangkat konsep 1MALAYSIA??

jangan bila rakyat dibelakangkan, kita menjadi terlalu kritikal kepada syaf kepimpinan.. bila rakyat dibantu kita menjadi prejudis kepada sumbangan mereka. Bagi saya tidak ada soal mengangkat, soal menjatuhkan. ini soal perjuangan SAM yang kita mahu lihat ada sesuatu YANG BERUBAH!

sya rasa tiada konsep mengampu dalam SAM.

Umar Safri said...

Sekadar melaporkan aktiviti rasanya tiada masalah selagi polisi bebas & berdaulat itu dihormati.

Sy lebih bersetuju jika blog/website PBS/UMNO/MDKM/Pembangkang/dll itu diaktifkan. Sekurang2nya segala isu yg dilontarkan di dlm SAM atau lain2 blog dapat dijawab oleh mereka/wakil. Dan jwpan itu bukan hanya diketahui oleh beberapa org shj. Semua rakyat harus tahu. Jadi, wadah yg terbaik adl blog/website.

BUNG ADI said...

Yes. kita semua kaum muda kena proaktif barulah 1Malaysia, 1Sabah, 1Marudu ni maju bermaruah.

Anonymous said...

Tambirang saja c justina ni. Kalau satakat pegawai IT bukan apa juga.

Little Mike (LM) said...

saudara/i ada personal problem dengan pn justina? atau rasa terguggat dengan kelasakan Pn justina menjalankan kerja-kerja yang diamanahkan kepadanya? Iri hati tidak akan membawa ke mana... antara faktor yang cepat menjatuhkan tamadun ialah IRI HATI... jadi sama-sama kita berusaha menepis iri hati yang keterlaluan...

Anonymous said...

Anon 7:32, jeles ka?

SONSOGON said...

Tambirang saja c justina ni. Kalau satakat pegawai IT bukan apa juga.

November 6, 2009 7:32 AM
==================================

ayoyo..anon punya busuk hati ko ni..kalo si justina jadi pegawai IT YB apa juga salah nya..bukan duit mama baba ko yang bayar gaji dia? atau ko jelos sabap bini ko inda karja asyik tungu rumah cuci spendet ko sija?..bodohhh..palui..babal..talingong punya anon ptuiiiii busuk butul hati ko macam taih babi!!

Tompinai said...

anon 7.32,
Terima Kasih kerana memberi satu ulasan yg sangat baik. Anon mungkin tidak kenal dgn Puan Justina? mungkin anon hanya kenal begitu saja. Kalau anon berada pada tempat dan tugas spt puan justina, pasti anon juga cuba beri yg terbaik utk masyarakat setempat....

Salam SAM

Anonymous said...

Kalu SAM dan ahli2 bersekutunya pun sanggup untuk membantu YB2 dan Rakyat d KM kenapa pula SAM d tuduh yg bukan2....? To be positive thinking laa bro.......

maikong said...

tidak apa NONG..teruskan..saya menyokong usaha2mu demi utk rakyat km..tq