SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Sunday, December 20, 2009

Berkat " SABAR "

Akhirnya, setelah mencuba banyak kali untuk casting ikan air masin, akhirnya hari ini dalam lipatan sejarah saya apabila berjaya menaikkan seekor ikan air masin dengan panggilan tempatan ikan " titir " usaha yang saya lakukan tidak lah sia-sia setelah mencuba, mencuba, dan mencuba. akhirnya berkat kesabaran casting ikan air masin ini telah saya capai pada hari ini 20-12-2009 dengan menggunakan joran 20 lbs (abu garcia hornet stinger 6'6") reel abu garcia (soron stx 20) tali sulam spider wire 15 lbs dan leader line 20 lbs (sufix) gewang pula adalah dari jenama seahawk (spoon). gewang ini hanya berharga RM 4.50 Dengan Posting ini, ingin saya kongsikan bersama, bahawa tidak sia-sia untuk kita bersabar untuk mencapai sesuatu dalam hidup kita. kita harus lah sabar dalam melakukan sesuatu, agar ianya dapat memberikan kita pengajaran, pembelajaran & pengalaman untuk menempuh lagi rintangan-rintangan yang bakal kita hadapi.

4 comments:

SANGURU said...

posting yg x mcm biasa. Ada hikmah2 tersurat, tersirat. Umpan murah, hasil lumayan. Usaha (ngam cara + SABAR) + nasib = kejayan.

DINAKAN said...

Ming?
tiada ikan BUNTAL ka sana? hehehe...

ming2elly said...

tuan dinakan,

belum lagi sya ter cast ikan buntal ni... rasa2nya ada juga tu... hehehe...

Umar al-Longobi said...

kalau tengok pada tajuk, sy ingatkan Sanguru yg tulis entri ini. tapi, rupa2nya tuan Ming kita. tahniah, tuan telah berjaya membongkar rahsia casting...:-)