SAM

SAM

Followers

Friday, January 15, 2010

BANJIR MELANDA LAGI

Kota Marudu, 15.01.2010: Sekali lagi Daerah Kota Marudu di landa banjir. Hujan yang turun tanpa henti selama 3 hari menyebabkan banjir berlaku. Memang ramai yang menjangkakan yang banjir ini akan berlaku tanpa tidaklah secepat ini. Dan tempat yang berlaku merupakan antara kawasan yang agak tinggi. Sebelum ini kawasan ini adalah antara yang paling akhir akan dinaiki air tapi kali ini, kawasan pertama dikawasan pekan.
Melihat kepada senario ini, SAM berharap agar sesuatu dapat dilakukan oleh pihak yang berkenaan dalam menyelesaikan masalah ini. Perparitan kawasan pekan mestilah diselanggarkan dengan sebaik-baiknya. Biarlah air itu mempunyai laluan yang lancar dan tidak tersekat.

3 comments:

Umar Safri said...

Tom,

mcm dalam saja tu air tu. kalau kereta kici susah juga mau limpas tu. harap penyelenggaraan sistem perparitan dapat disempurnakan.

Anonymous said...

Pentadbir dan mereka yg berkenaan di KM tidak mengambil iktibar daripada pengalaman lalu.. emm.. sampai bila macam ni ohh YB... ohhh DO... ohh MDKM tolonglah kami...

Anonymous said...

bukan salah YB..bukan salah DO...bukan salah MDKM.....orang2 ini tiada kuasa menahan hujan yang lebat berterusan...siapa yang dapat menandingi kuasa Tuhan....