SAM

SAM

Followers

Saturday, January 16, 2010

KEADAAN BANJIR SEMAKIN BURUK

Tandek, Kota Marudu: Sehingga jam 5 petang tadi, laporan daripada beberapa kampung menunjukkan keadaan banjir semakin buruk terutama di Kg. Mosolog, Talantang dan Damai. Paras air turut meningkat di jalan utama Tandek-Pitas dan tidak boleh dilalui oleh kenderaan2 kecil. Pekan Goshen juga dilanda banjir kedua sekitar jam 4 petang tadi. Pihak TV3 juga memaparkan dalam Buletin Utama bahawa seramai 500 mangsa banjir dipindahkan.

4 comments:

maikong said...

setakat ini ada kabar kah ttg kg2 ini dan bagaimana proses pemindahan/bantuan makan minum..dll..

mangsa banjir lapar. said...

lain2 masalah tidak begitu jelas kerana org kampng dapat bekerjasama, tapi masalah makanan yg sangat ketara kerana sehingga hari ini tidak ada bantuan makanan. org kampung kelaparan kerana sukar mendapatkan bahan mentah kerana terkurung oleh bencana banjir. DO tidak menghantar bekala makanan bahan menta untu dimasak. susalah klu begini.

Anonymous said...

bukankah setiap tempat pusat penempatan sementara di bekalkan keperluan asas...jgn pulu macam dulu2..sudah banjir surut/org kg pulang baru ada itu bekalan makanan...maksud saya tidak samapi waktu mereka d tempat penempatan...

insan prihatin said...

kampung damai banjir sebab air melimpah dari sungai kanarom di kampung rakit dan kampung kuranji maknanya penduduk yang paling teruk terkena banjir sebab berada dgn sungai kanarom yang berdekatan adalah penduduk d kampung kuranji......mrklah penduduk kampung yg paling teruk tpi semua pihak tak pernah sebut kampung tersebut......HAIRAN JG KAMU ORG NI.