SAM

SAM

Followers

Saturday, February 27, 2010

Dilema asrama SMK telah dapat perhatian KPM

Tandek,Kota Marudu: Permasalahan penginapan pelajar dari kawasan perbukitan yang saya/SAM pernah utarakan di SAM kini bakal selesai. Usaha bersepadu pihak sekolah dengan kerjasama pemimpin UMNO tempatan serta restu pihak Pejabat Pelajaran Daerah Kota Marudu telah menampakkan tanda positif. Ekoran daripada usaha tersebut, Timbalan Menteri Pelajaran Malaysia telah turun padang melihat sendiri permasalahan ini pada awal bulan Januari lepas (lawatan tersebut telah dipaparkan oleh SAM). Pihak sekolah telah menerima maklum balas positif daripada pihak kementerian. Pihak kementerian sedang berusaha untuk menambah bangunan asrama. Demikian menurut pihak pentadbiran sekolah ini.

3 comments:

maikong said...

seingat saya dulu pernah, kg saya Damai,pernah dijadikan tempat penanaman Tebu/..dan jagung kuda(peladang)..namun inda kemana..mungkin juga tiada kesungguhan di kedua-dua pihak..org kg, lebih kepada penanaman padi....perlu pihak berwajib merintis jika ingin memulakan penanaman tebu..
anon..cadangan yg bagus..saya sukung...

maikong said...

maaf post di,,atas salah tempat..sepatutnya ulusan utk delima gula...tq,,harap admin SAM delete saja..tq

Umar Safri said...

Taniah Sanguru! Membuktikan bhw, "keberanian" itu menghuni di setiap kaedah perjuangan. Keberanian yg berstrategi itu jauh lebih baik berbanding keberanian melulu. cth mudah-- Hijrah Nabi s.a.w. Undur sekejap, bukan takut...tapi, tirik betu.

Syabas kpd semua yg terlibat dlm usaha ini.