SAM

SAM

Followers

Wednesday, March 17, 2010

Padang pekan Tandek sudah upgrade?
Inilah keadaan padang Tandek yang dikatakan sudah ada kerja naik taraf (SAM pernah paparkan sebelum ini). Jika melihat keadaan padang ini, sukar untuk percaya. Untunglah (?) ada kebakaran kecil baru2 ini akibat kemarau. Jika tidak - alamak tingginya rumputtt...


(Bukan mengondem, hanya membantu salurkan kritikan rakyat agar diberi penjelasan atau tindakan susulan jika perlu. Kalau dah dibetulkan, siapa untung? Rakyat juga. Siapa dapat pujian? Kerajaan/pemimpin jugakkk. Jadi, jangan marah pada SAM dan jangan kata sanguru kemaruk jadi YB!) -"Rakyat dikasihi, Pemimpin dirahmati".

5 comments:

Anonymous said...

ada perubahan tapi belum cukup lg...bukan setakat rumput panjang dipendekan agar pemandangan cantik tapi biarlah padang ini boleh digunakan...jgn pula padang mencederakan pemain....tengok keadaan padang masih tidak sesuai untuk digunakan.....pemain pun mungkin tidak berani main di padang ini...

Anonymous said...

Method paling murah untuk putung rumput, tapi memudaratkan ekosistem. Alahai MDKM.. beli ja traktor utk putung rumput.

Hanafiah Zulkifly said...

Semua kena lihat peranan masing-masing. Kesian padang tu, sudahlah tiada yang main bola, cara pembersihannyapun agak berbeza dari padang-padang yang lain. Saya teringat sewaktu Cikgu Pungawon pada tahun 80an dulu. Padang Pekan Lama Tandek tidak sunyi dengan aktiviti sukan yang dianjurkan oleh beliau.

Baju Batik said...

Inilah buktinya, pembangunan modal insan merupakan faktor utama memacu pembangunan semua bidang, apa tak lagi bidang sukan.

Guru2, Padang yg ditumbuhi rumput pun ko, masih dpt kaitkan dgn pemimpin. Ini bukan soal minta puji-pujian, soal bersukan ini soal aktiviti riadah yg berfaedah utk kesihatan!. Mana ada padang bola yg ditumbuhi rumput jika padang itu selalu digunakan. Dgn kata lain kalau ramai belia disesuatu kawasan itu minat bermain bola, padang tdk akan ditumbuhi rumput, bahkan selalu terjadi padang itu akan gondol. Cuba lihat padang Kg. Radu, dan Kg. Salimadut yg merupakan juara dan N. Juara pertandinagn bola sepak tahun 2009 peringkat K. Marudu, atau cuba ko tinjau pula padang Kg. Masalog, Kg Timbang Batu, Kg. Lotong atau popok, padang di kampung2 yg saya sebutkan ini tx ada rumput yg perlu dipotong. Ini disebabkan ia sentiasa digunakan utk bermain bola sepak.

Bagi padang Pekan Tandek ini pula, sesuatu perlu dilakukan. Jangan salahkan pemimpin pasal kemarau, sudah.

DINAKAN said...

baju batik.. saya rasa, klu nk buat padang rumput pun ianya kena ikut spek yg standard. Kena ada pasir, rumput yg ok d tanam, keluasan mencukupi, ada saliran utk air hujan, tanah yg rata dsb.

so.. mungkin ada baiknya kalau padang ni d naiktaraf lg.