SAM

SAM

Followers

Wednesday, March 31, 2010

Pembangunan yang menggembirakan rakyat...

Salam sayang buat semua pengunjung SAM,
Daerah Kota Marudu semakin pesat membangun sejak akhir-akhir ini. Kemudahan prasarana juga semakin mudah untuk diperolehi. Ceramah pertanian,perindustrian, keusahawanan diadakan hampir setiap minggu. Masyarakat Kota Marudu khasnya sangat bertuah kerana kerajaan begitu komited untuk membawa mereka keluar dari belenggu kemiskinan.
Salah satu pembangunan yang sangat menggembirakan penduduk kampung ialah penyediaan kemudahan elektrik yang sedang dalam pembinan  telah sampai ke beberapa buah kampung Daerah Kota Marudu yang sebelum ini tidak mempunyai kemudahan tenaga elektrik. Diantaranya adalah seperti Kg.Marak-Parak, Kg.Minitampak 1, Kg.Minitampak 2 dan Kg.Makatol  Laut  serta beberapa buah kampung tidak ketinggalan kawasan kediaman penulis sendiri iaitu Bunou.
Hasil daripada tinjauan penulis, ada beberapa perkara yang perlu diambil kira oleh pihak kontraktor semasa pemasangan tiang elektrik. Seperti jarak tiang elektrik dari jalanraya serta kondisi tanah tempat pemancangan dibuat. Ini adalah bagi mengelakkan kejadian yang tidak di ingini berlaku seperti tiang elektrik tumbang dan menghempap kenderaan atau penduduk kampung.
Berikut adalah beberapa keping gambar  yang telah penulis rakamkan.

Jalan ke Kg. Makatol Laut, Kota Marudu

Kg. Minitampak 1, Kota Marudu
(Bangunan berwarna biru adalah balairaya kampung yang sebelum ini digunasama oleh Tabika Perpaduan yang telah dipindahkan ke Kg.Salimandut, Kota Marudu)

Simpang masuk ke Bunou, Kota Marudu

Kerja-kerja pemasangan sedang dilakukan di Bunou, Kota Marudu
Semoga perkhidmatan elektrik yang terbaik akan diperolehi bersama oleh semua penduduk Kota Marudu.

4 comments:

BUNG ADI said...

Syukur

Tulunbunou said...

Salam Sanguru,
Itu la ba itu... drg bilang lepas ni baru puas hati dpt beli tv,aisbuk, mesin basuh...klu mo cas hp pun senang.Syukur la... perkhidmatan yg tlh lama dinanti2kn akhirnya tlh tiba jua..

DINAKAN said...

semoga bnk pmbaharuan lg akan dtg.
syukurlah.

Tulunbunou said...

Dinakan, yuppp....semoga...