SAM

SAM

Followers

Friday, June 4, 2010

TAZKIRAH JUMAAT...

HARI ini Jumaat. Esok Hari Sabath. Jumaat sinonim dengan Umat Islam, Sabath (Sabtu) sinonim dengan umat Kristian. Kedua-duanya umat yang seharusnya berkasih-sayang dan menghadapi 1Umat yang degil, sombong, keras hati, keras kepala - Umat Israil.


Sayangnya, 1Umat itu secara bijak "mengelecek" 2Umat, bahkan "memperlagakan" keduanya sehingga lupa menghadapi 1Umat itu. Nah, disinilah kesilapan besar yang menguatkan cengkaman 1umat licik itu.


Dunia telah menyedari kejahatan Bani Israel yang lebih dikenali kini dengan Yahudi, tetapi tidak ramai yang mengerti visi,misi, strategi, pendekatan dan teknik mereka untuk menguasai dunia bahkan cuba "menidakkan takdir" terhadap mereka. Apa yang pasti, paksi kejahatan bukanlah negara Islam sebaliknya negara yang telah dikuasai oleh "tangan Israel".


Sebenarnya, untuk menulis artikel ini, saya berhadapan dengan "kesukaran", kuat "ganguan" saya terima, kerana di balik tabir gerakan mereka itu adalah syaitan yang mereka puja, mereka minta pendapat dan mereka ikut perintah. Syukurlah, semakin kuat mereka membuat penindasan, pemerasan dan kerosakan di muka bumi, semakin timbul kesedaran di kalangan 2Umat yang saya sebutkan di atas. Saya amat gembira bila seorang sahabat Kristian (SIB) memberitahu bahawa di gerejanya telah dipaparkan kerja-kerja jahat 1umat jahat itu. Yang saya hairan, saya belum jumpa pendedahan secara terbuka di masjid-masjid tentang kerja-kerja jahat itu. Paling-paling yang saya dengar, khutbah mengajak mengutuk, membaikot dan sedikit tentang kejahatan mereka. Hmm, itu tidak cukup...umat Islam kena diberitahu lebih jelas lagi; sejarah gerakan jahat mereka, modul operandi, apa yg sedang berlaku, apa yang bakal berlaku, agen2 mereka, sasaran mereka, dan sebagainya.


Akhirnya: selamat menunaikan Sholat Jumaat bagi umat Islam dan "Happy Sabath" kepada umat Kristian. Ingat: musuh sebenar bukan sesama kita...

3 comments:

DINAKAN said...

saya paling BENCI dengan pemimpin Israel yang secara terang-terangan membuat pelbagai kejahatan d muka bumi. Tetapi,dalam masa yang sama saya juga tidak suka dengan kepimpinan Amerika yang suka bermain disebalik tabir.

Natijah keduanya juga telah merosakkan Badan Dunia atau PBB (PERTUBUHAN BANGSA-BANGSA BERSATU) yang berpangkalan di New York.


Mungkin jika mengharapkan setakat membenci, memboikot ianya seperti melepaskan batuk d tangga.. tetapi MENGAPA tidak serang terus ISRAEL?

Apa kata jika Kuasa Besar seperti China dan Russia mengetuai barisan hadapan dan Ganyang Israel seperti kata Indonesia.

Apa pun tazkirah Jumaat ini, adalah yg terbaik pernah dipaparkan.. ayuh Islam, Buddha dan Kristian.. kita tekan Israel menggunakan kepelbagaian cara.. serang secara Psikologi, secara kekerasan dan paksaan...

waallahualam..

Umar Safri said...

Tazkrah yg amat menyengat. Rejim Zionis Israel adl satu kaum yg tidak akan pernah berhenti menumpahkan darah. Jadi, kita juga harus konsisten berkempen menentangnya semampu kita. Ayuh Islam, Kristian, Hindu, Budha dll kita bersatu...

Tuan Cobra said...

Kalau mahu bantuan daripada PBB janganlah d harapkan...Kerana Negara kuasa2 besar Amerika dan Eropah kebanyakannya Ekonomi negara mereka d pegang kukuh oleh Bangsa Yahudi @ Israil ini...Kalau d Negara kita ini Kepimpinan 1MALAYSIA baru saja Nak berjinak-jinak nak BERKIBLAT dengan Bangsa yg telah d LAKNAT oleh Allah swt ni....Kenapa Pemimpin 1M'SIA ini benar2 keliru dan tidak berfikir panjang yg Israil Bangsa yg telah d KUTUK oleh Allah....Yahudi/Israel ada lah Laknatullah...