SAM

SAM

Followers

Friday, July 2, 2010

APA SUDAH JADI DENGAN DUNIA KINI????....

Salam pertemuan maya buat kesekian kalinya...
Sudah lama mau buat post untuk dikongsikan dengan semua rakan2 tapi saya lupa password saya. Mujur akhirnya ingat juga.
Kebelakangan ini terlalu banyak kes2 yang melibatkan kanak2 wanita bawah umur. Tidak habis dengan kes perkahiwnan bawah umur, kes rogol juga semakin berleluasa. Kota Marudu tidak ketinggalan dalam kes2 seperti ini.
Kemarin ketika dalam perjalanan balik ke Kota Marudu dari Tagibang, saya singgah di Klinik Dr.Nellson untuk mendapatkan rawatan. Sementara menunggu giliran, saya memgambil kesempatan untuk membaca surat khabar yang terdapat di atas meja. Topik utama yang menjadi isu berita ialah Kes Perkahwinan kanak2 bawah umur yang semakin berleluasa sehingga mendapat perhatian dari pihak berwajib. Namun perkara yang paling menyentap ulu hati saya ialah Kes 3 beradik yang menjadi mangsa rogol oleh bapa kandung sendiri seperti yang dimuatkan dalam surat khabar Daily Express kemarin telah berlaku di Kg.Tarangkapas, Kota Marudu. Dan ini bukan kes yang pertama berlaku di mana bapa merogol anak kandung sendiri..
Persoalannya sekarang, kenapa kes2 seperti ini masih lagi berlaku dan yang paling TERUK ia dilakukan terhadap darah daging sendiri. Ke mana hilangnya nilai kemanusiaan? kenapa tergamak merogol anak sendiri.Kenapa???...
Mari kita berkongsi pendapat dan cadangan berkaitan isu2 ini.. Mana tau kita dapat merungkai suatu jalan penyelesaian yang logik.
Salam 1 Malaysia

7 comments:

ANTI-PEROGOL said...

BUDUH baitu bapa tu... bukan urang tu. IBLIS SIAL NAK MAMPUS. Bagus kasi mati saja orang begini. Tidak layak hidup d dunia. Ada lagi maruah itu pembunuh dari perogol...
SIALLLLLLLLLL....

ANTI-PEROGOL said...

BUDUH baitu bapa tu... bukan urang tu. IBLIS SIAL NAK MAMPUS. Bagus kasi mati saja orang begini. Tidak layak hidup d dunia. Ada lagi maruah itu pembunuh dari perogol...
SIALLLLLLLLLL....

Anonymous said...

Aik..oposutan po om penjaraan nogi mari no.Sekurang-kurang 20 tahun iso tanganak(20x3 orang=60 tahun) kalung obobos eno tad apasa id penjara.

BUNG ADI said...

mesti ditangani.

Umar Safri said...

Banyak idea di kepala sy ni utk mengatasinya, tapi sy bagi yg betul2 inti penyelesaian. Iaitu, KEMBALI PADA AGAMA & PEMIMPIN DI SEMUA PERINGKAT HARUS MENANAMKAN "RASA BERTUHAN" di dlm diri warga Marudu.

Anonymous said...

Rasa sangat sedih dan penuh kesal kerana BAPA yg sepatutnya menjadi PENJAGA kepada ANAK2nya telah merosakkan darah daging sendiri. Sy telah difahamkan bahawa iblis trsebut telah brjaya ditangkap oleh Polis. Macamna lah nasib anak2 nya tu nanti..sy pasti mereka sedang mgalami trauma psikososial yg teruk. Lebih baik mereka diletakkan di bawah penjagaan Jab Kebajikan.

Little Mike (LM) said...

terus cabut akarnya....