SAM

SAM

Followers

Saturday, September 25, 2010

Majlis Pelancaran CyberSAFE@School Meriah

SMK Tandek, Kota Marudu, Sabah: YAB Tan Sri Muhyiddin Hj Mohd Yassin, Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pelajaran Malaysia, telah menyempurnakan majlis pelancaran CyberSAFE@School di sekolah ini. Program peringkat kebangsaan ini anjuran Kementerian Sains dan Inovasi ( MOSTI) dengan kerjasama Kementerian Pelajaran Malaysia. Turut hadir ialah Datuk Seri Musa Hj Aman, Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Maximus Ongkili, menteri MOSTI, Dr. Muhiddin Yussin Pengarah Pelajaran Negeri Sabah dan pegawai-pegawai tinggi Kementerian Pelajaran Malaysia.


Berbagai acara turut berlangsung antaranya penyampaian pertandingan Myideas@School peringkat sekolah rendah dan menengah. Dalam kategori penyertaan terbanyak dan pendaftaran terbanyak telah digondol oleh SMK Tandek, Sekolah Bestari.


Berbagai pameran dari beberapa agensi turut diadakan di Dewan Perdana SMK Tandek dan mendapat sambutan hangat pengunjung.YAB Menteri Pelajaran turut mengumumkan kelulusan pembinaan segera bangunan SMK Bandau dan SMK Langkon serta geran bantuan kilat kepada beberapa buah sekolah menengah di Kota Marudu.


Penglibatan aktif semua guru dan pelajar sepanjang persiapan dan pelaksanaan majlis ini amat dihargai dan membuktikan keunggulan SMK Tandek. Demikian menurut En.Keng Chuan Seng, Pengetua SMK Tandek.

No comments: