SAM

SAM

Followers

Dengarkan Utara.FM - Macam Biasa Juga Bah

Monday, October 11, 2010

SLOW BETUL...




(Gambar: vandalisme?...atau curahan perasaan?) Ramai orang mengeluh tentang "fenomena slow" di Kota Marudu. Masa banjir, mangsa banjir mengeluh: slow betul bantuan sampai. Tentang projek infrastruktur: slow betul masuk kampung. Tentang pemimpin: slow betul bawa perubahan. Tentang line internet: slow betul DIGI, CELCOM dll. Tentang keluhan rakyat: slow betul ambil tindakan...dan banyak lagi cerita pasal slow di Marudu ini. Ini bukan main-main, ini betul-betul punya kejadian. Tapi mudah-mudahan, secara "slowly" tapi "surely", Marudu ini maju jua akhirnya. -"Rakyat dikasihi, Pemimpin dirahmati".

6 comments:

Magglent said...

Slow-slow bah ko Tompinai.......

SANGURU said...

Hahaha. Slow2 tompinai!

medly said...

Slow itu kan lebih nikmatsss pak...

SANGURU said...

Ada kalanya slow itu bagus, ada kalanya ngakkk bagusss. Cuba usik pengguna2 internet broadband misalnya. "syokkk tak line slowww?", sure mereka marah kita. Saya tengok dlm fb, orang2 Kota Marudu maradang banget line slow broadband. Rugiii...

Anonymous said...

itulah hakikatnya memang slow. pemimpin d km memang slow. semua orang pun tau. takanlah yg slow pn kita mau angkat jadi pemimpin. ada dikalangan SAM yg bebakat ganti pemimpin yg sedia maklum slow ni. tapi lepas jadi pemimpin, jgn pula ikut gaya pemimpin lama.

Anonymous said...

Bila kita diberi kepercayaan untuk memimpin kita LAKUKANlah yang terbaik.
Buktikan kpd rakyat yg mereka tidak salah memilih wakil mereka untuk memimpin.Jelaskan kpd rakyat sekiranya berlaku sebarang kelewatan pelaksanaan melalui ucapan majlis2 yg dihadiri. Rakyat inginkan bukti kemajuan, rakyat ingin mendengar the latest up date tentang usaha pemimpin mereka.
Jadi tak la nanti di katakan SLOW sb rakyat pun dah faham..lepas tu tindakan susulan pun perlu untuk di percepat-cepatkan.

Hanya sekadar pandangan bebas. Kekadang kita lupa akan tanggungjawap kita dan disitu lah kita memerlukan seseorang untuk menyedarkan kita dari kealfaan.

Slow x slow = sure.
Kalau lama pun tidak bagus juga tu. Nanti bikin bosannn..hene

Thanks for now..